UVOD U VRELI VATERPOLO VIKEND: Liga šampiona, na potezu Novi Beograd i Radnički

S. O.

30. 03. 2022. u 11:03

NOVI Beograd se i pre takmičenja, kao organizator plasirao na Fajnal-ejt Lige šampiona vaterpolista, pa će mu današnji (19.45) susret na bazenu "11. april" protiv Ferencvaroša, u 11. kolu, poslužiti kao idealna priprema za predstojeći fajnal-for Jadranske lige.

УВОД У ВРЕЛИ ВАТЕРПОЛО ВИКЕНД: Лига шампиона, на потезу Нови Београд и Раднички

FOTO: M. Vukadinović

Istovremeno, Radnički će u Kragujevcu dočekati splitski Jadran (20.30), dok se Crvena zvezda sinoć u Nemačkoj sastala sa Hanoverom.

- Odlično smo trenirali prethodnih dana i ovaj duel će nam biti i najbolja uvertira za Fajnal-for Jadranske lige na našem bazenu predstojećeg vikenda, na kojem, pored nas, učestvuju još Radnički, Jug i splitski Jadran - poručuje pomoćni trener Novobeograđana Đorđe Filipović.

Najbolji strelac Novog Beograda ove sezone Strahinja Rašović izuzetno ceni jednu od najboljih ekipa u Evropi.

- Izgubili smo na njihovom bazenu sa 11:10 i sada imamo priliku i veliku želju da im se revanširamo i ostanemo u trci za prvo mesto u grupi. Idemo na pobedu, to se uopšte ne dovodi u pitanje, jer želimo svakog da pobedimo - poručuje Rašović. - Ključ za trijumf bi trebalo da bude odbrana. Moramo da se potrudimo da primimo četiri, pet golova manje nego u prvom meču i mislim da u tom slučaju uspeh neće izostati.

Regionalni derbi 11. kola, između Radničkog i Jadrana, imaće i humanitarni karakter, pošto će sav prihod od ulaznica (500 dinara) ići za lečenje Srđana Plavšića, velikog prijatelja i vernog navijača šumadijskog tima, koji je oboleo od karcinoma pluća.

- Bez obzira na to što su nam smanjene šanse za Fajnal-ejt, znači nam svaka pobeda i svaka utakmica u Ligi šampiona zbog velikog iskustva i napretka koje ovo takmičenje donosi. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, da nam da vetar u leđa i da na neki način zajedno pomognemo našem drugu Srkiju - kaže golman Radničkog Lazar Dobožanov.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024