VLAHOVIĆU VRTOGLAVO RASTE CENA: Dušanu vrednost skočila, usamljen na prvom mestu najskupljih Srba

Đ. S.

30. 03. 2022. u 09:09

SJAJNA izdanja od dolaska u Juventus podigla su vrednost Dušana Vlahovića na sajtu "Transfermarkt", specijalizovanom za cene igrača, sa 70 miliona koliko je procenjen na poslednjem preseku, na 85 miliona evra.

ВЛАХОВИЋУ ВРТОГЛАВО РАСТЕ ЦЕНА: Душану вредност скочила, усамљен на првом месту најскупљих Срба

FOTO: EPA

Sa tom "cifrom", Vlahović se osamostalio na prvom mestu liste najskupljih srpskih fudbalera, a bitno je napomenuti da je skoro toliko novca i torinska "stara dama" izdvojila zimus za potpis našeg mladog asa, kojem se predviđa svetla budućnost.

Odmah iza Ducija je njegov reprezentativni kolega Sergej Milinković-Savić, sa kojim je doskoro delio lidersku poziciju, sa 70 miliona. E sada, pitanje je koliko će to imati dodira sa realnošću, ako korpulentni vezista narednog leta odluči da je dosta, i napusti Lacio posle sedam godina. Brojni evropski velikani, već godinama stoje u redu za potpis Milinković-Savića. Ponude, jedna za drugom, stizale su na sto predsednika nebesko-plavih Klaudija Lotita, ali su sve završile izgužvane u kanti za smeće. Da li je do Lotitove pohlepe i nerealnih potraživanja ili Sergejeve ljubavi prema Večnom gradu, ostalo je nerazjašnjeno, ali ako je verovati italijanskim medijima, srpski reprezentativac će teško dobiti dozvolu da napusti Rim u slučaju ponude manje od 80 miliona evra.

Treći na ovoj listi je Nikola Milenković, kojeg "Transfermarkt" ceni znatno manje od vodećeg dvojca - 23 miliona evra, ali i za njega je pitanje da li će izlazni transfer vredeti toliko. Samo za razliku od Sergejeve, Blekijeva prodaja bi trebalo da bude za manji iznos, a ne veći od pomenutog. A u pol- poziciji za potpis srpskog štopera iz Fiorentine je premijerligaš Vest Hem.

Četvrta pozicija u poretku najskupljih srpskih fudbalera pripala je Filipu Kostiću (20 miliona), kojem se takođe predviđa promena sredine na leto. Jer, Inter i Lacio su pokazali veliko interesovanje za krilo Ajntrahta i "orlova". Iza Filipa je Aleksandar Mitrović (18 miliona), a istu cenu po "Transfermarktu" ima i Luka Jović, kojeg je Real Madrid na leto 2019. platio 60 miliona evra, ali se zbog slabijih i nekonstantnih partija, položaj srpskog napadača na tržištu znatno promenio.

Tadić zbog godina do "kote 13"

VAŽAN faktor pri formiranju vrednosti po "Transfermarktu" su godine, zbog čega je Dušan Tadić procenjen na tek 13 miliona evra. Da je do majstorstva i onog što na terenu pokazuje, kapiten Srbije i Ajaksa, koji će u novembru proslaviti 34. rođendan, vredeo bi daleko više.

Poredak - mart 2022.

1. D. Vlahović (Juventus) 85

2. S. Milinković-Savić (Lacio) 70
3. N. Milenković (Fjorentina)23
4. F. Kostić (Ajntraht) 20
5. A. Mitrović (Fulam) 18
5. L. Jović (Real M.) 18
* Po "Transfermarktu", u milionima evra. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)