ISPUNILA OBEĆANJE BEOGRAĐANIMA! Julimar Rohas najavila obaranje svetskog rekorda u prestonici Srbije

Novosti online

20. 03. 2022. u 14:13

VENECUELANKA Julimar Rohas potvrdila je dominaciju u ženskom troskoku, osvajanjem zlata, uz novi svetski rekord, na SP u Beogradu.

ИСПУНИЛА ОБЕЋАЊЕ БЕОГРАЂАНИМА! Јулимар Рохас најавила обарање светског рекорда у престоници Србије

FOTO: AP

Fenomenalna 26-godišnja, skoro pa dvometrašica iz Karakasa, postala je prva žena koja je osvojila tri uzastopne titule dvoranske šampionke sveta, a od ranije drži titulu na otvorenom, kao i olimpijski šampionski venac iz Tokija.

Svetskim troskokom suvereno vlada od 2017. godine, iako je i godinu pre toga osvojila Svetsko dvoransko prvenstvo i olimpijsko srebro. 

Takmiči se i u skoku udalj u kome je prošle godine imala najbolji rezultat sezone u svetu ( 7.27, doduše uz pomoć vetra), a do 2014. je skakala i skok uvis u kome ima solidan lični rekord od 1.87, kojim bi na SP u Beogradu zauzela deseto mesto.

UPravo je pred početak SP u Areni, Rohas najavila obaranje svetskog rekorda, o čemu je govorila i naša predstavnica u finalu Jovana Ilić.

- Troskok u poslednjih nekoliko godina je procvetao zahvaljujući Julimar i od nje očekujem svetski rekord, tako da sam srećna što ću biti mali deo istorijskog trenutka ovde u Beogradu - rekla je Jovana koja je u finalu zauzela 16. mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega