UDOVIČIĆ POSETIO ZRENJANIN: Ministar iznenadio rvačku reprezentaciju Srbije, a onda najavio nova ulaganja u sport

Novosti online

19. 03. 2022. u 16:44

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas našu rvačku reprezentaciju koja se nalazi na pripremama u Zrenjaninu.

УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ЗРЕЊАНИН: Министар изненадио рвачку репрезентацију Србије, а онда најавио нова улагања у спорт

FOTO: MOS

Naši najbolji rvači pripremaju se za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava u Mađarskoj narednog meseca.

- U razgovoru sa našim najboljim rvačima uverili smo se da se pripremaju u odličnim uslovima i da su spremni za predstojeće takmičenje. Kontinuiranim ulaganjem u sportsku infrastruktru omogućili smo našim sportistima da imaju najbolje uslove za trening, ali isto tako znam, kao bivši sportista, koliko je važna svaka podrška uoči velikih takmičenja. Cilj nam je da svaki sportista svakodnevno vidi i oseti da je deo pobedničke sportske porodice naše Srbije - izjavio je ministar Udovičić.

Nakon toga, ministar Udovičić i ovog vikenda nastavio je redovne posete lokalnim samoupravama širom Srbije u opštinama Sečanj i Kovačica i tom prilikom posetio Osnovnu škola "Slavko Rodić" u Krajišniku u opštini Sečanj i Osnovnu školu "Mlada pokolenja" u Kovačici kojima je uručen komplet opreme za školski i mlade sportiste Fudbalskog kluba "Radnički 1911" iz Krajišnika i Ženski rukometni klub "Spartak".

Tom prilikom ministar je istakao važnost ulaganja u školski sport, što širi obuhvat dece u sporti, kao i rad lokalnih klubova.

- Bez obzira na to da li je reč o velikim gradovima ili manjim sredinama, cilj nam je da deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom, da im omogućimo da se kroz sistem školskog sporta besplatno uključe u sport i da fiskulturne sale što bolje opremimo. Takođe, želja nam je da u direktnoj komunikaciji sa sportistima razgovaramo o njihovim takmičarskim ciljevima, izazovima i planovima u životu i karijeri, da vidimo kako funkcionišu lokalni klubovi, i šta im nedostaje. Danas smo mogli da se uverimo da se najmlađi u ovom kraju vrlo rado bave sportom, a da sportisti nižu pobede i imaju velike planove. Svi zajedno, u istom timu, radimo na tome da mladi, ali i svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima i da im na taj način pomognemo da ostvare maksimalne rezultate - poručio je ministar Udovičić.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija Delija pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRAVA ROMANTIKA Kako se Joksimovići provode u Kataru: Objavili očaravajuću fotku - Negde u pustinji