"SRBIJA JE VLADAR BIVŠE JUGOSLAVIJE": Hrvati ljubomorni zbog uspeha Crvene zvezde i Partizana

Novosti online

19. 03. 2022. u 13:05

MEDIJI u Hrvatskoj su nakon odličnih rezultata Crvene zvezde i Partizana u Evropi postali svesni kako sada stvari stoje u fudbalu na prostorima bivše Jugoslavije.

СРБИЈА ЈЕ ВЛАДАР БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Хрвати љубоморни због успеха Црвене звезде и Партизана

Foto: M. Vukadinović

Crveno i crno-beli su eliminisani u osmini finala Lige Evrope, odnosno Lige konferencija i to je pomoglo Srbiji da se nađe na 11. mestu UEFA liste, što joj omogućuje da od sezone 2023/2024 ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

Svesni su sve Hrvati, pa su jasno konstatovali:

- Srbija je fudbalski vladar na prostoru bivše Jugoslavije!

To je upravo i naslov kolumne hrvatskog "Večernjeg lista", u kojoj je autor Vanja Deželić istakao da je Hrvatska pala na 18. poziciju UEFA lestvice, čak sedam koraka iza Srbije.

- Hrvatska fudbalska reprezentacija i Dinamo poslednjih godina su bili nivo za sebe u poređenju sa zemljama bivše Jugoslavije, no nešto se unazad dve godine počelo osetno menjati i rezultati se polako naziru. Srpski fudbal uspešniji je od hrvatskog. Barem na klupskom nivou - piše u tekstu "Večernjeg lista".

Takođe se dotakao i reprezentativnog fudbala, gde je istakao da su i "orlovi" i "vatreni" na Mundijal otišli kao prvoplasirani u kvalifikacionim grupama, s tim da je put izabranika Dragana Stojkovića Piksija bio teži jer je preko Portugalije morao da se domogne Katara.

"Hrvatski klubovi treba da dokažu da napreduju"

Dinamo je ove sezone igrao šesnaestinu finala Lige Evrope gde je zaustavljen od Sevilje. "Modri" su bili jedini tim iz Hrvatske koji je igrao u nekom evropskom takmičenju.

- Bodovi se vrednuju od sezone 2017/18 i uz Dinamo, samo je Rijeka u sezoni 2020/21 uspela da dostigne grupnu fazu evropskog takmičenja. Dinamo je to učinio svake od pet vrednovanih sezona. Ukratko, srpski fudbal ide uzlaznom putanjom. Hrvatski ostavlja utisak kao da napreduje, ali to treba dokazati u evropskim takmičenjima. Najveći nivo drži isključivo Dinamo o kojem Hrvatska previši zavisi - zaključuje se u tekstu "Večernjeg lista".

BONUS VIDEO: Moćna koreografija Delija pred Rendžers

 

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)