SP ZA ODBOJKAŠICE: Teška grupa za naše devojke

Novosti online

18. 03. 2022. u 09:14

ŽENSKA odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni šampion sveta, na Svetskom prvenstvu igraće u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkom, Bugarskom, Kanadom i Kazahstanom u holandskom Arnemu i u poljskom Lođu, odlučeno je žrebom u Lozani.

СП ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ: Тешка група за наше девојке

FOTO: N. Skenderija

Svetsko prvenstvo će se održati u Holandiji i Poljskoj od 23. septembra do 15. oktobra, a odbojkašice Srbije su aktuelne svetske prvakinje, pošto su titulu osvojile 2018. godine u Jokohami.

Prvi put u istoriji utakmice sve četiri grupe će se igrati u jednom gradu - Arnemu, u Holandiji, s tim što će se mečevi u B i C grupi igrati i u Gdanjsku, odnosno Lođu u Poljskoj.

U B grupi u Arnemu i Gdanjsku će igrati Poljska, Turska, Dominikanska Republika¸ Koreja, Tajland i Hrvatska.

U A grupi u Arnemu će igrati Holandija, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija, a u D grupi u Arnemu će nastupati Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina i Češka.

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe, koje će biti svrstane u dve grupe sa po osam selekcija.

U F grupi u Lođu igraće po četiri rerpezentacije iz C i B grupe, dok će u E grupi u Roterdamu, u Holandiji, igrati po četiri selekcije iz A i D grupe.

Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri reprezentacije iz obe grupe.

Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala će se igrati u Gljivicama, u Poljskoj, i u Apeldornu, u Holandiji.

Finale i meč za treće mesto će se odigrati u Arnemu, u Holandiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMCI HAOSA: Jeziva tuča huligana zgrozila Evropu! Korišćene štangle, bejzbol palice, motke -  ima teško povređenih (VIDEO)