NA POMOLU TENISKI SPEKTAKL: Osaka pobedom počela Rolan Garos, sledeći izazov bi mogao da bude najteži mogući

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

26. 05. 2024. u 15:21

JAPANSKA teniserka Naomi Osaka pobedom je startovala na Rolan Garosu. Ona je savladala Luciju Bronceti sa 6:1, 4:6, 7:5 i u drugom kolu je po svemu sudeći čeka najveći izazov.

НА ПОМОЛУ ТЕНИСКИ СПЕКТАКЛ: Осака победом почела Ролан Гарос, следећи изазов би могао да буде најтежи могући

FOTO: Tanjug/AP

Naime, 134. na VTA liste će snage odmeriti sa pobedicom meča Iga Švjontek Leolija Ženžen. Jasno je da je Poljakinja veliki favorit i pravo čudo bi bilo da ona ne bude rivalka Osaki.

Ukoliko dođe do pomenutog duela, bio bi to okršaj dve teniserke koji su osvojile po četiri grend slem titule.

Ipak, jasno je da Japanka nije u formi u kojoj je nekada bila, ali isto tako može da bude nezgodna ukoliko je protivnica potceni.

Osaka je protiv Italijanke odigrala sjajna prvi set, potom je pala što je iskoristila 48. na VTA listi da dođe do izjednačenja.

U trećem setu je viđena velika borba. Naomi je ekspresno stigla do 4:0, ali je odgovor Bronceti bio još bolji pošto je vezala pet gemova. Ipak, dvostruka šampionka Australijan opena i Ju-Es opena je uspela da odbije nalet rivalke i serijom od tri gema okonča meč koji je trajao dva sata i tri minuta.

Podsetimo, Japanka nikada u karijeri na Rolan Garosu nije prošla dalje od trećeg kola. Do te faze takmičenja je stizala dva puta 2016. i 2018. godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)