KAKO UKRAJINCI? Oglasio se omraženi Rus i otkrio zašto je nosio slovo "Z" na grudima

Novosti online

08. 03. 2022. u 08:18

RUSKI gimnastičar Ivan Kuljak (20) podigao je ceo svet na noge kada se na podijumu na Svetskom prvenstvu u Dohi pojavio sa slovom "Z" na grudima.

КАКО УКРАЈИНЦИ? Огласио се омражени Рус и открио зашто је носио слово З на грудима

Foto: Printskrin

Mnogi to nisu primetili, čak je jedan Ukrajinac stajao na podijumu sa miljenikom Vladimira Putina. 

A kasnije su mediji iskopali da je to zapravo bila provokacija Kuljaka, koji je zbog vojne akcije Rusije u Ukrajini morao da nastupi bez obeležja (himne, zastave, grba), međutim, uspeo je da "prošvercuje" simbol na grudima koji su mnogi povezali sa slovom "Z" koje smo videli na ruskim tenkovima.

Međunarodna gimnastička federacija (FIG) objavila je u nedelju da je zatražila pokretanje disciplinske istrage protiv ruskog gimnastičara Ivana Kuljaka, koji se sada oglasio i otkrio odakle famozni simbol na njegovim grudima.

Foto: Printskrin

 

- Ideja se javila nakon što smo videli kako Ukrajinci komuniciraju sa nama. Ponašali su se veoma ružno, uzvikujući 'Slava Ukrajini' tokom takmičenja. Ali najviše od svega bilo je frustrirajuće to što su tražili da budemo izbačeni sa takmičenja iako nikome nismo ništa loše uradili. Došli smo da nastupimo, ali do samog kraja nismo znali da li ćemo biti pušteni da nastupimo u finalu - rekao je Ivan Kuljak za ruske medije.

Inače, Kuljak je osvojio bronzu na razboju, dok je zlato pripalo Ukrajincu Kovtunu.

Podsećanja radi, FIG je odlučio da od ponedeljka ruski i beloruski takmičari više neće moći da učestvuju u takmičenjima pod njenima okriljem, po preporuci MOK-a, kojom je ova organizacija prekršila jedno od svojih osnovnih načela da nema mešanja sporta i politike.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju