NIKOLA JE SA DRUGE PLANETE: Neverovatni Jokić ostvario 17. tripl-dabl sezone, srušio Pelikanse sa 30 poena u poslednjoj četvrtini (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2022. u 06:11

KRAĆE odsustvo zbog bolesti nije ostavilo traga na najboljeg košarkaša sveta Nikolu Jokića, koji se vratio na parket i fenomenalnom igrom, naročito u poslednjoj četvrtini, doneo pobedu Denver nagetsima nad Nju Orleans pelikansima.

НИКОЛА ЈЕ СА ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ: Невероватни Јокић остварио 17. трипл-дабл сезоне, срушио Пеликансе са 30 поена у последњој четвртини (ВИДЕО)

FOTO: AP

Ovo je, po statističkim pokazateljima i po "umetničkom utisku", bila najbolja partija sezone prošlogodišnjeg MVP kojom je potvrdio da je i ove godine u najužem izboru za prestižnu nagradu.

Nagetsi su slavili sa 138:130 posle produžetka, a Nikola je 30 od svojih 46 poena ubacio poslednjih 17 minuta (12+5) utakmice.

A i taj produžetak je on izborio na tri sekunde pre kraja, iako su Nagetsi imali i 21 poen prednosti tokom utakmice. U produžetku je postigao sedam, od čega presudna je bila trojka na minut i po do kraja kojom su "pelikani" konačno skupili krila i priznali poraz, prvi posle serije od četiri pobede u ligi.

Sedamnaesti tripl-dabl sezone (rekord franšize) Nikola je kompletirao sa 12 skokova i 11 asistencija.

S druge strane dominirao je Ingram sa 38 poena, ali je i promašio jedno slobodno bacanje u završnici regularnih 48 minuta i omogućio Jokiću da vrati Denver u igru. Si Džej Mekolum ubacio je 24, ali i njemu je zadrhtala ruka u ključnim trenucima. Valančijunas je ostvario dabl-dabl sa 17 poena i 14 skokova.

Kod Denvera, najveća podrška Jokiću bili su Gordon sa 24 poena uz osam skokova i Monte Moris sa 18 poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)