ZVEZDE IVANA I DUPLANTIS: Arena u ponedeljak domaćin atletskog mitinga, generalne probe za dvoransko SP

S. R.

06. 03. 2022. u 09:45

SVE je spremno za generalnu probu.

ЗВЕЗДЕ ИВАНА И ДУПЛАНТИС: Арена у понедељак домаћин атлетског митинга, генералне пробе за дворанско СП

FOTO: SAS

Belgrade indoor meeting, koji se održava sutra u "Štark areni" od 17 do 20 časova, biće uvertira pred glavni događaj, atletsko dvoransko SP, na istom mestu za manje od dve sedmice. Glavne zvezde će biti naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta, kao i olimpijski šampion i rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis.

- "Arena" izgleda fenomenalno, biće dobar uvod za SP. Srećna sam što sam zdrava i mogu da se takmičim. Otvorila sam sezonu dobro. U ponedeljak želim da se primaknem skoku od sedam metara. Moj apel je da bude što više ljudi na tribinama, jer sam uverena da će više svetskih rekorda biti oboreno - najavljuje Vuleta.

Zadovoljstvo nije krio ni popularni Mondo, koji će po drugi put skakati pred beogradskom publikom.

- Prošle godine je bilo uspešno, bio sam blizu obaranja svetskog rekorda. Ne bih bio ovde da ne mislim da je ovo mesto gde mogu da postavim najbolji rezultat. To je moj prioritet, fokus i cilj. Inače, srpski jezik je težak, umesto toga, dok sam ovde, pokušaću da naičim kolo - našalio se na kraju Duplantis.

Učešće je na mitingu najavilo je preko 130 takmičara, od čega čak 30 iz inostranstva. Takođe, to i je poslednje nadmetanje na kojem će atletičari moći da ispune normu pred SP.

ATLETSKI MUZEJ U ŠTARK ARENI

U SKLOPU promocije dvoranskog SP (18-20. mart), otvoren je Atletski muzej u "Štark areni", gde su izloženi vredni eksponati, dresovi, patike, sprinterice..., u kojima su obarani rekordi i osvajane medalje. Ulaz je besplatan, a postavka će trajati do 20. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024