ZBOGOM "ORLOVI" MOJI! Petar Nenadić objavio kraj reprezentativne karijere: "Osetio sam da je pravo vreme da prepustim mesto mlađem igraču"

V. N.

17. 02. 2022. u 21:21

Nenadić se oprostio od reprezentacije Srbije. Nekada najbolji rukometaš Evrope, zvezda Vesprema, u svom saopštenju, koje je naslovio sa "Zbogom, 'orlovi' moji" naglasio da je pravi trenutak da se povuče iz naše selekcije.

ЗБОГОМ ОРЛОВИ МОЈИ! Петар Ненадић објавио крај репрезентативне каријере: Осетио сам да је право време да препустим место млађем играчу

FOTO: Nebojša Paraušić

- Posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Oba odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna.

Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojeno puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači.

Ne postoji nijedan konkretak razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smtram da je to moja obaveza. Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenera na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe.

Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje "orlove", prijatelje, braću... Srbija je moja zemlja, taj najsvetiji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generacije.

Srećno "orlovi" moji, do nekog novog susreta - ističe u svom saopštenju Nenadić.

BOGATA KARIJERA

SJAJNI bek je rođen 28. juna 1986. u Beogradu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, čije je boje branio do 2007. Potom je igrao za Barselonu, PIK Seged, Holsterbro (Danska), Vislu, Fukse Berlin i od 2018. je igrač Vesprema. Sa Berlinom je osvojio Kup EHF, a bio je i najbolji strelac Bundeslige u sezoni 2015/2016.

Sa reprezentacijom Srbije ima evropsko srebro 2012. u Beogradu i zlato na MI 2009. Bio je i juniorski prvak Evrope. Posle EP 2018. u Splitu napustio je reprezentaciju i vratio se dolaskom Tonija Đerone na kormilu. Ovogodišnje EP propustio je zbog povrede.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba