OLIMPIJSKI PLAMEN I U SRPSKIM RUKAMA: Nenad Lalović nosio olimpijsku baklju u Pekingu

Novosti online

06. 02. 2022. u 15:13

Član Izvršnog odbora MOK i član Međunarodnog olimpijskog komiteta, predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović nosio je Olimpijsku baklju na dan ceremonije otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

ОЛИМПИЈСКИ ПЛАМЕН И У СРПСКИМ РУКАМА: Ненад Лаловић носио олимпијску бакљу у Пекингу

Tanjug/AP

Pored obaveza koje ima kao član Izvršnog odbora i član Međunarodnog olimpijskog komiteta, Lalović je dobio veliko priznanje na dan ceremonije otvaranja kada je bio jedan od malobrojnih nosilaca olimpijske baklje kojom je upaljen Olimpijski plamen na Nacionalnom stadionu.

On je bio jedan od nosilaca olimpijske baklje koja je upaljena na tradicionalnoj svecanosti u drevnoj Olimpiji u Grčkoj. Baklju za ove Igre nosili su neki od najproslavljenijih sportista i javnih ličnosti u Kini, a samo mali broj odabranih stranaca imao je tu privilegiju da bude deo ove skraćene ceremonije.

Za razliku od prethodnih ceremonija nošenja baklje, ovoga puta je nošena samo tri dana i to u tri oblasti u Pekingu gde se Igre održavaju.

Nenad Lalović jedan je od najuticajnijih ljudi u međunarodnom sportu i međunarodnoj olimpijskoj porodici. On je prethodnih dana učestvovao u radu Izvršnog odbora i Sesije Međunarodnog olimpijskog komiteta koje su se održale u Pekingu pred početak Zimskih olimpijskih igara.

Nenad Lalović nosi olimpijsku baklju u Pekingu / Foto: Olimpijski komitet Srbije

Podsetimo, Igre je zvanično otvorio kineski predsednik Si Đinping, a svečanoj ceremoniji prisustvovao je i predsednik Srbije, Aleksandar Putin, i predsednik Rusije Vladimir Putin, i druge zvanice.

Srpsku zastavu na defileu nosio je skijaš Marko Vukićević, koji će zajedno sa Nevenom Ignjatović predstavljati Srbiju u Pekingu.

U delegaciji Srbije na otvaranju bili su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

Na Igrama u Pekingu učestvuje 2.871 sportista iz 91 države, odnosno olimpijskih saveza.

Peking je postao prvi olimpijski dualni grad, preciznije prvi grad u istoriji olimpijskog pokreta domaćin i letnjih i zimskih Olimpijskih igara.

Vučić: Svu sreću želim našim takmičarima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poželeo sreću našim takmičarima na predstojećem takmičaru: 

- Našu Srbiju predstavljaju takmičari u alpskom skijanju, Nevena Ignjatović i Marko Vukićević. Svu sreću im želim na #WinterOlympics Živela Srbija! #Beijing2020 - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu. 

Foto: Instagram

Bonus video: Svi volimo da slavimo - kako je nastavo vatromet?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!