VIKTOR RAŠOVIĆ: Učiniću sve da odem u Pariz

S. Krstović

30. 01. 2022. u 21:11

STRPLjEN - spasen. To je deviza kojom se rukovodi Viktor Rašović. Sjajni vaterpolista se nada da će u novom olimpijskom ciklusu uspeti da se nametne selektoru Dejanu Saviću za mesto u najboljem timu na Igrama 2024. u Parizu.

ВИКТОР РАШОВИЋ: Учинићу све да одем у Париз

Viktor Rašović Foto M. Vukadinović

Svestan je i da je konkurencija žestoka, tako da mora da se dokazuje iz dana u dan, iz meča u meč.

- U našoj reprezentaciji nisi siguran da ćeš biti u A timu, moraš uvek da težiš da budeš najbolji. Ovo je sport i nije realno da si uvek u top formi, nekad si u usponu, nekad u padu. Na širem spisku sam od 2013. godine, igrao sam na SP 2017. i 2019, i EP 2018. Ali, nije me bilo na EP 2020. u Budimpešti i 2021. na OI u Tokiju. Nije lako kada ne odeš na neko takmičenje, naročito kada su Olimpijske igre u pitanju. Ali, odustajanja nema. Ukoliko imaš svoj cilj kad-tad ćeš ga ostvariti - ističe mlađi Rašović.

Zato će sve učiniti da izbori mesto u timu za Pariz 2024.

- Ovog puta ću se potruditi da dam milijardu posto od sebe da odem na Igre. Pred Rio 2016, ispao sam dan, dva pred put. Isto je bilo i za Tokio. Poslednji put sam osetio da je to bio dobar šamar za mene, da se trgnem i da iskoristim svaku šansu koju dobijam - naglašava Viktor.

Odlazak šestorice veličanstvenih ne znači da je onima koji dugo čekaju svoju šansu mesto u najboljem timu zagarantovano.

- Srbija uvek ima širok spektar igrača tako da nije ni čudo kada neko ne ode na veliko takmičenje, pa se vrati. Zbog toga smo najbolja reprezentacija na svetu. Više puta smo pokazali u podmlađenom sastavu da Srbija ne mora da brine za budućnost.

PONOSAN NA BRATA

VIKTOR je ponosan na brata Strahinju, koji je svojom upornošću uspeo da izbori mesto u zlatnom olimpijskom timu.

- Strahinja je, kao i većina nas, deo reprezentacije od 2013. i svako leto je bio u grupi onih koji nisu uspeli da izbore mesto u najjačem timu. Sedam, osam godina je čekao da ode na veliko takmičenje. Uvek sam mu govorio da će mu se to kad-tad vratiti. Kada je odlazio u Tokio rekao sam mu da se seti kroz šta je sve prošao, koliko puta je ispao iz najboljeg tima i da sada ide po zlato. Naglasio sam mu da kod god mu bude teško da se samo seti toga i da problema neće biti - ističe Rašović.

Od Viktora se očekuje da bude jedan od onih koji će razigravati ostale igrače.

- Moja pozicija to i podrazumeva. Generacijama su se negovali tipovi igrača kao što su bili Aleksandar Ćirić, Petar Trbojević, Živko Gocić... Tu sam sada ja, kao i Nikola Dedović. Imam svoj stil, a s godinama sam mnogo stvari pokupio od Prlainovića i Filipovića.

Rašović je uz selektora Dejana Savića rastao godinama, još od juniorskih dana u reprezentaciji od 2010. godine. Smatra i da je dobro što se u selekciji decenijama neguje sistem igre, tako da se odlazak sjajnih vaterpolista s vremenom sve manje oseća. Zahvalan je što je na početku karijere, od 2012. do 2014. u Crvenoj zvezdi rastao uz velikane, pogotovo uz Prlainovića.

- Andrijina i moja pozicija su potpuno različite. On je uvek igrao zgodnu stranu, više napadačku, s tim što je uvek razigravao celu ekipu. Malo je takvih igrača u svetu. Smatram da je puno uticao na moju karijeru, mada su udela imali i Rađen, Šefik, Duško Pijetlović...

NE MOŽE PREKO NOĆI

VIKTOR Rašović je deo megatima Novog Beograda. Mada su svi očekivali da će pokupiti sve trofeje, sapleli su se na prvoj prepreci, jer nisu osvojili Kup Srbije.

- Iskreno, ne može se preko noći. Ovoj ekipi je potrebno vreme, kao i klubu koji je veoma mlad, osnovan je 2015. godine. Na nama je da pokušamo da to vreme što brže skratimo, da se što bolje uklopimo. U Kupu smo doživeli neuspeh, ali se nadam da će nas to okupiti i ujediniti. Promenili smo i trenera, Jovović je zamenio Vujasinovića, a mi ćemo sve učiniti da se držimo kao velika porodica - naglašava Rašović.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024