SKANDAL: Tačno je osam godina otkad je stradao Mihael Šumaher, otkriven je strašan detalj

Novosti online

29. 12. 2021. u 20:23

MIHAEL Šumaher je baš na ovaj dan pre osam godina doživeo veliku nesreću, a u javnost su isplivali neki detalji koji bi samo skandalom mogli nazvati.

СКАНДАЛ: Тачно је осам година откад је страдао Михаел Шумахер, откривен је страшан детаљ

Foto: EPA

Podsetimo, Mihael Šumaher je teško povređen 29. decembra 2013. nakon pada na skijanju na francuskim Alpima.

Tada je upao u komu, usled ozbiljnih povreda glave, a onda je hitno prebačen u bolnicu, potom u porodičnu vilu gde se, daleko od očiju javnosti, leči a da niko, zapravo, ne zna u kom je stanju. 

Ali, vesti o njemu uspevaju da dođu do javnosti. Makar one koje nemaju nimalo veze sa samim asom i procesom njegovog opravka.

Naime, kako javlja britanski "Dejli ekspres", otkriveno je da je 2016. jedna, zasad nepoznata, osoba pokušala da medijima proda fotografije povređenog "Šumija" za oko milion američkih dolara.

Mihael Šumaher / Foto: EPA/DIEGO AZUBEL

Nemački "RTL" je tim povodom objavio da je "ta osoba napravila fotografije dok je Šumaher ležao u krevetu u komese oporavlja, a potom probala da ih proda (medijima)".

"Nemački tužioci iz Ofenburga su zatim potvrdili da je 'nepoznata osoba' napravila 'tajne fotorafije' i nudila ih 'za velike novčane iznose'. To je dovelo do istrage, u kojoj su pomenuti potez tužioci nazvali težim oblikom narušavanja privatnosti", piše "Dejli ekspres" ovim povodom.

Inače, iako se još uvek ne zna ko je bila ta osoba koja je tajno fotografisala čuvenog vozača Formule 1, pomenuti list navodi da se "najverovatnije radi o prijatelju porodice Šumaher".

U kakvom je stanju Mihael Šumaher?

U dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni "Šumi" - bolje nego što je bio. Ne previše, ali malo bolje.

- Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je najpre ovaj doktor.

Iako su ove reči prilično ohrabrujuće, njegova sledeća rečenica je, nažalost, bila daleko pesimističnija:

- Mislim da je ovo najviše što će on moći.

Mihael Šumaher / Foto: EPA

Nemački profesor neurologije smatra da Šumaher nije u stanju koje može da dovede do oporavka:

- Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara", rekao je Erih Riderer, a prenosi "Korijere delo sport".

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šamion Formule 1 prvi i po plati?

 

 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri