TERZIĆ ODLAZI IZ SRPSKOG SPORTA: Jutarnja bomba je eksplodirala

Novosti online

17. 12. 2021. u 10:58

DUGOGODIŠNJI selektor Ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić nakon 19 godina provedenih na klupi naše selekcije blizu je odlaska sa čela stručnog štaba.

ТЕРЗИЋ ОДЛАЗИ ИЗ СРПСКОГ СПОРТА: Јутарња бомба је експлодирала

FOTO: N. Skenderija

Prema informacijama medija iz Italije i Rusije, odbojkaški trener Zoran Terzić je najozbiljniji kandidat da preuzme kormilo ruske reprezentacije!

Prema njihovim saznanjima, Terzić je slobodan pošto mu je posle letošnjeg EP u Beogradu istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i nije dogovoren produžetak saradnje, prenosi "Mocartsport".

Zoran Terzić je sinonim svih uspeha srpske ženske odbojke i nezabeležen slučaj u našem sportu da traje skoro dve decenije na klupi nacionalnog tima. Na klupu reprezentacije tadašnje Jugoslavije je seo daleke 2002. godine kao trener Crvene zvezde.

Niz medalja je počeo na SP u Japanu 2006. godine (bronza), a već sledeće godine je osvojio i srebro na EP u Belgiji. Od tada je sa selekcijom Srbije osvojio olimpijsko srebro (Tokio, 2021) i bronzu (Rio, 2016), svetsku titulu u Japanu (2018), evropske titule u Srbiji (2011), Azerbejdžanu (2017) i Turskoj (2019) i evropsku bronzu (Holandija, 2015). Ukupno je na klupi naše reprezentacije osvojio 18 medalja u raznim takmičenjima za 19 godina. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)