"VUKOVI" NA TEŠKOM ISPITU: Novi Beograd dočekuje prvaka Italije

S. K.

13. 12. 2021. u 22:24

NOVI izazov za naše klubove u Ligi šampiona. Vaterpolisti Novog Beograda u jednom od derbiju petog kola grupe A sutra (19.45) dočekuju prvaka Italije, Brešu, dok Radnički na svom bazenu od 20.30 juri prvu pobedu protiv Dinama iz Tbilisija. Crvena zvezda prekosutra (20.00) u grupi B dočekuje Jug.

ВУКОВИ НА ТЕШКОМ ИСПИТУ: Нови Београд дочекује првака Италије

FOTO: M. Vukadinović

Strateg "vukova", Vladimir Vujasinović očekuje težak i neizvestan duel sa ekipom koja je u trećem kolu preslišala Radnički u Kragujevcu - 14:8. Uzdanice Breše su i naši asovi Đorđe Lazić i Boris Vapenski.

- Breša je izuzetan protivnik i jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona. Pokazali su to u prva četiri kola. Mislim da će nam biti potrebna najbolja utakmica ove sezone da bismo došli do pobede, ali spremni smo za to - istakao je Vujasinović.

GRUPA A

PETO kolo grupe A, sutra: Barseloneta - Ferencvaroš (19.00), Radnički - Dinamo Tbilisi (20.30), Olimpijakos - Jadran ST (19.15), Novi Beograd - Breša (19.45).

TABELA: Olimpijakos 10, Breša 10, Ferencvaroš 6, Barseloneta 6, Novi Beograd 6, Jadran ST 6, Radnički 1, Dinamo T. 0 bodova.

Grčki reprezentativac Angelos Vlahopulos je prošle sezone nosio kapicu Breše. Uz opasku da je teško igrati protiv prijatelja, naglasio je:

- Mislim da će utakmica biti izuzetno fizički teška i zahtevna. Igrači Breše su odlično pripremljeni, puno plivaju, veoma su borbeni. Spremni smo, a najvažnije je da osvojimo tri boda.

GRUPA B

PETO kolo grupe B, prekosutra: Marselj - Hanover (19.00), Špandau 04 - Steaua (19.00), OSC - Pro Reko (19.00), Crvena zvezda - Jug (20.00).

TABELA: Pro Reko 12, Marselj 9, Jug 9, OSC 7, Hanover 5, C. zvezda 3, Špandau 1, Steaua 0 bodova.

Kragujevčani nisu očekivali da će posle četiri kola imati samo jedan bod. Za to smatraju da je došlo vreme za pobedu, mada nijednog trenutka ne potcenjuju Dinamo.

- Ovo je izuzetno bitna utakmica za nas, prva u kojoj smo favoriti. Sigurno je da imamo imperativ da osvojimo prva tri boda. Dinamo je gruzinska reprezentacija sa tri internacionalca. Igraju atipični vaterpolo, dosta agresivno, na šta moramo da odgovorimo većom željom, voljom i agresivnošću - ističe kormilar Radničkog Uroš Stevanović.

BONUS VIDEO: MAKS FERŠTAPEN: Prva titula u spektakularnom finišu sezone F1

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)