MLADI SU KLJUČNI ZA STABILNU I PERSPEKTIVNU BUDUĆNOST: Ministar Udovičić na regionalnom ministarskom sastanku u Tirani (FOTO)

Novosti online

08. 12. 2021. u 13:45

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na regionalnom ministarskom sastanku posvećenom mladima i obrazovanju koji se održava u Tirani.

МЛАДИ СУ КЉУЧНИ ЗА СТАБИЛНУ И ПЕРСПЕКТИВНУ БУДУЋНОСТ: Министар Удовичић на регионалном министарском састанку у Тирани (ФОТО)

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministri su tokom diskusije razmatrali načine na koje zemlje Zapadnog Balkana podržavaju mlade, koje su planirane akcije za narednu godinu i koliko postojeći mehanizmi doprinose povezivanju mladih iz regiona.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Sistemski rad na stvaranju atmosfere koja podsticajno deluje na aktivno uključivanje mladih u sve aspekte odlučivanja o pitanjima od strateškog značaja za razvoj društva jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Kroz kontinuirano finansiranje projekata u Srbiji omogućeno je da se više od 100.000 mladih direktno uključi u razne programe koji za cilj imaju bolji položaj mladih i stvaranje više mogućnosti za njihovo usavršavanje - rekao je Udovičić, i dodao:

- U kontinuitetu povećavamo budžetska sredstava za podršku omladinskom sektoru, i to kako kroz povećanja budžetskog finansiranja programa omladinskog sektora, tako i kroz povećanje kako broja, tako i iznosa individualnih stipendija koje Fond za mlade talente Republke Srbije dodeljuje najboljim srednjoškolcima i studentima - istakao je Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar je istakao da Srbija od 1. januara preuzima predsedavanje Upravnim odborom Regionalne kancelarije za saradnju mladih i sa mladima priprema ambiciozan plan za povećanje aktivnosti kancelarije i dodatno jačanje prijateljskih veza mladih u regionu.

- Srbija pridaje poseban značaj razvoju regionalne saradnje, kao osnove održavanja i jačanja regionalne stabilnosti i promovisanja sveukupne dobrosusedske saradnje. Svesni smo da samo uz aktivno učešće mladih možemo kreirati omladinske politike i perspektivnu budućnost regiona, i za ostvarenje tog cilja se zalažemo punim kapacitetima - zaključio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DESETA POBEDA ZA DESETU TITULU U AUSTRALIJI: Đoković nema nameru da stane – Cicipas je poslednja prepreka ka peharu!