POBEDA NAS VODI U DRUGI KRUG: Rukometašice večeras protiv Kameruna u drugom kolu prvenstva sveta

G. K.

05. 12. 2021. u 09:00

DOBAR start su imale srpske rukometašice na otvaranju Svetskog prvenstva, pobedivši Poljakinje, a danas u duelu sa koleginicama iz Kameruna (20.30, RTS 2, TV Arena) u drugom kolu grupe B, žele da početni trijumf valorizuju i uz to obezbede plasman u drugi krug planetarnog šampionata koji se održava u Španiji.

ПОБЕДА НАС ВОДИ У ДРУГИ КРУГ: Рукометашице вечерас против Камеруна у другом колу првенства света

FOTO: RSS

Deluje da za ostvarivanje zamišljenog izabranice selektora Uroša Bregara ne bi trebalo da imaju poteškoća pošto afrička selekcija spada u jedne od najslabijih na celom takmičenju, a u prvom meču su glatko izgubile od Ruskinja (40:18).


Svesne su naše devojke da okršaj sa Kamerunkama može da posluži za dodatno uigravanje i oslobađanje iz grča koji su pokazale u nekoliko navrata tokom duela sa Poljakinjama.


- Otvorile smo prvenstvo pobedom što je vrlo bitno za nas. Videle smo da možemo, energija nam se poklopila i nadam se da smo to prenele i na našu publiku koja nas je podržavala. Iako smo favoriti protiv Kameruna, treba da ostanemo fokusirani i pružimo svoj maksimum - istakla je samo jedna od debitantkinja u našem timu na velikim takmičenjima, Aleksandra Stamenić.

FOTO: MOS

Rukometašice Srbije


Bitno je da Srpkinje osvoje što više bodova pred sledeći krug u kojem formiraju novu grupu I zajedno sa tri najbolje ekipe iz grupe A u kojoj se nalaze Francuska, Crna Gora, Slovenija i Angola. Odatle će samo dva obezbediti plasman u četvrtfinale.
- Pokazale smo da, ako ispoštujemo dogovor i ako svaka igračica uradi svoj deo posla, apsolutno nismo protivnik za potcenjivanje i da imamo šanse da sa svima igramo - naglasila je naš pivot Marija Petrović.
Raspored


DANAS
Grupa A: Slovenija - Francuska 18.00, Crna Gora - Angola 20.30
Grupa C: Rumunija - Kazahstan 18.00, Iran - Norveška 20.30
Grupa D: Švedska - Portoriko 15.30, Uzbekistan - Holandija 18.00

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a