PA, GDE ĆETE SA RUSIMA... Norvežani odbili da se takmiče na -22, Rusi se nasmejali i oduvali konkurenciju

D. N.

29. 11. 2021. u 19:46

NESVAKIDAŠNjA scena u svetu sporta.

ПА, ГДЕ ЋЕТЕ СА РУСИМА... Норвежани одбили да се такмиче на -22, Руси се насмејали и одували конкуренцију

Foto: Prinsktin

Takmičenje Svetskog kupa u nordijskom trčanju u Ruka Nordiku u Finskoj bilo je dovedeno u pitanje zbog izuzetno niskih temperatura.

Termometri su pokazali -22 stepena na Celzijusovoj skali, usled čega je nekoliko učesnika završilo u bolnici zbog promrzlina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruka Nordic (@rukanordic)


Norvežani su odbili da u tim uslovima učestvuju, iako se ovo nadmetanje smatralo važnim, jer su do Zimskih olimpijskih igara u Pekingu ostalo svega tri meseca, ali Rusima velika hladnoća nije smetala.


Zapravo, toliko su bili iznad konkurencije, da su osvojili sve tri medelje: zlato je prigrlio Aleksander Bolšunov, srebro Sergej Ustjugov, a bronzu Artem Malcev.

- Video sam da su Norvežani rekli da ih ne treba smatrati kukavicama zbog onoga što su uradili. Razumem taj stav. Nije ni lepo za ovaj sport kada neko odustane, ali nama je to bilo ... ma, ništa. Izašli smo na stazu jer smo hteli da se nadmećemo. Nismo to ni dovodili u pitanje. Naravno, kada je temperatura ispod -20, nadate se da će sudije otkazati trku, ali kako je u jednom trenutku bilo samo -18, nismo ni postavljali pitanje", rekao je selektor Rusa Markus Kramer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a