"GLADNI SMO TROFEJA"! Partizan sa velikim ambicijama u tekućoj sezoni

Novosti online

31. 10. 2021. u 20:50

RUKOMETAŠI Partizana polako se vraćaju na veliku scenu.

ГЛАДНИ СМО ТРОФЕЈА! Партизан са великим амбицијама у текућој сезони

Nenad Maksić foto: M.Vukadinović

Crno-beli su, uz igračice Naise i Bekamenta, ostali da brane čast našeg trofejnog sporta u evropskim kupovima. Starteg crno-belih, Nenad Maksić priznaje da utakmice na međunarodnoj sceni dosta znače njegovoj mladoj ekipi, ali i ističe da im je cilj u ovoj sezoni napad na domaće trofeje.

- Od 2017. nismo igrali u Evropi. Imajući u vidu da je naša grupa u ARKUS ligi dosta lakša od one druge imali smo dosta prostora za razigravanje mladih igrača. Uspeli smo da ostvarimo cilj, eliminišemo Beršem, mada su mnogi govorili da je duel sa Luksemburžanima lagan. Ali, znajući iskustva naših ekipa bili smo oprezni. Sada nas u trećem kolu Evrokupa očekuje rumunska Baja Mare, koja ima dosta iskusnih igrača, pre svega našeg Vujića i Crnogorca Vujovića. Sigurno je da su oni favoriti, mada mislim da na Banjici, uz pomoć naših navijača, možemo mnogo da postignemo. Šta će biti na kraju videćemo, ali mi se nikad ne predajemo. Ekipa je mlada, željna dokazivanja, samo da budemo zdravi i svi na okupu - ističe Maksić.

Crno-beli čekaju start i u SEHA ligi. Istina, u ovom trenutku ne znaju kada će da počne regionalna liga.

- U planu je da se u decembru odigraju dva kola, mada postoji mogućnost da krene posle EP. Počne li u februaru, očekuje nas dosta utakmica, jer tada može da se desi da igramo Evropu, naš kup, a 12. februara počinje naš plej-of. Ciljeve bi tek trebalo da definišemo, mada mislim da će nam prioritet biti domaća takmičenja. Za ekipu će biti fizički i mentalni napor da igra u ritmu sreda -subota - ističe Maksić.

ZAHVALNI SAVEZU

RSS je pomogao ove godine klubovima da učestvuju u evrokupovima.

- Znam koliko košta učešće u Evropi, to je veliki udar za svaki klupski budžet. Za nas je to velika stvar i veoma smo zahvalni Savezu na pomoći. RSS želi da podrži klubove kako bi ostali što duže u Evropi. To je mnogo bitno - kaže Maksić.

Partizan je poslednjih godina bio sve bolji i bolji.

- Imali smo težak period, finansijske probleme. Kada nema novca teško je uvek igrati na visokom nivou. Međutim, Partizan je uvek imao igrače iz svoje omladinske škole, preživeo je, borio i za titulu. Dolaskom predsednika Željka Perkunića i novih ljudi u UO uz stare kadrove krenulo je nabolje i mislim da ćemo ići uzlaznom linijom. Mnogo toga zavisi od sponzora, rezultata, ohrabruje to što država hoće da pomogne "male sportove". Nadam se, ako ne ove godine, da ćemo u skoriji vreme vratiti neki od trofeja na Banjicu - kaže Maksić.

Strateg crno-belih nada se da će ove godine Liga za nijansu biti neizvesnija, da Vojvodina neće da se prošeta kao lane do titule i očekuje da bar jedan trofej "ode" iz Novog Sada.

- Stalno pričamo o sistemu, a naš pravi problem su finansije. Novac je potreban kako bismo mogli da igramo makar Ligu Evrope i tako motivišemo mlade igrače da ne odlaze prerano. Neko će reći da sam problem prebacio na finansije, ali mislim da je to uslov broj jedan za napredak. Neophodne su i infrastruktura, organizacija. 

SVE MANjE ENTUZIJASTA

ODAVNO se zna da bez entuzijasta nema ni sporta...

- Mislim da je sva manje entuzijasta koji su u školama radili sa decom. Ne što manje vole sport, već što se bore za egzistanenciju, porodice... To je veliki problem, je entuzijasti okupljaju decu, pomažu im da zavole sport, a posle je na klubovima i trenerima da nastave priču - primećuje Maksić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna