PORAZ OD PALERMA: Oproštaj Šapčana od Evrope

G. K.

09. 10. 2021. u 20:03

KRAJ puta za vaterpoliste Šapca u Evropi. Srpski predstavnik je porazom od domaćina Palerma (14:8) ispao iz daljeg takmičenja u kvalifikacionoj grupi E Evrokupa, pa će današnji duel protiv francuskog Strazbura (10.15) igrati samo za prestiž.

ПОРАЗ ОД ПАЛЕРМА: Опроштај Шапчана од Европе

FOTO: Fejsbuk/VK Šabac

Nadao se naš predstavnik da će moći da napravi čudo i plasira se u četvrtfinale drugog po snazi evropskog takmičenja. Međutim, u skraćenoj rotaciji i sa velikim problemima zbog korone, više od ovoga nije mogao.

Posle neizvesnog poraza u petak od mađarskog BVSC (8:7), duel sa domaćinom bio je odlučen posle prvog poluvremena koje su Italijani priveli kraju sa prednošću od 7:2. Neuhvatljiv u pobedničkoj ekipi bio je hrvtaski reprezentativac Andrija Bašić, koji je postigao četiri pogotka, jedan manje upisao je Makvel Irving. Kod Šapčana je ponovo najefikasniji, kao i u prvom duelu, bio kapiten Nikola Marković (4), dok je Ivan Kopcev dva puta zatresao mrežu rivala.

Sinoć je drugi meč kvalifikacija za Ligu šampiona igrala Crvena zvezda protiv grčkog Apolona, u borbi za plasman u plej-of. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri