LIGA ŠAMPIONA: Zvezda pobedom započela kvalifikacije

Novosti online

08. 10. 2021. u 22:21

VATERPOLISTI Crvene zvezde pobedom su počeli drugu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

ЛИГА ШАМПИОНА: Звезда победом започела квалификације

Miloš Vukićević Foto M. Vukadinović

Četa Aleksandra Filipovića je u prvom kolu pobedila francuski Monpelje sa 11:7. Bio je to meč u kom su se Francuzi držali do početka treće deonice. Tada je na semaforu stajalo 5:4 za crveno-bele, a Monpelje je imao peterac.

Šut Ivankovića odbranio je sjajni mladi golman Mišković. Posle toga Crvena zvezda je napravila seriju 4:0 i odlepila se na 9:4. Pred kraj meča došlo je do opuštanja, pa su vaterpolisti Monpeljea ublažili poraz i od 11:5 stigli do 11:7.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Subotić i Vukićević sa po tri gola. Crvena zvezda u subotu igra protiv Apolona iz Grčke. Heleni su u istoj grupi pobedili domaćina Mladost sa 9:8. Ako crveno-beli pobede Apolon plasiraće se u baraž za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Srbija tamo već ima dva predstavnika Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca.

Vaterpolisti Šapca nisu bili tako uspešni u Evrokupu. Oni su izgubili od mađarskog BVSC u prvom kolu grupe E drugog po snazi evropskog takmičenja rezultatom 8:7 pa će tako za prolaz u četvrtfinale morati da ostvare sve pobede do kraja, prvo sutra protiv domaćina Palerma (12.15), a onda prekosutra nad Strazburom (10.15).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori