SRBIJA U VATERPOLU OSVOJILA SVE, HRVATI ZBOG TOGA TUGUJU: Ne radi se bolje kod njih, takva im je bila godina

Novosti online

22. 09. 2021. u 18:55

NEZABORAVNO leto je iza Srbije kada je vaterpolo u pitanju. Seniori su ponovo postali olimpijski šampioni, stariji juniori su se okitili svetskim zlatom, a mlađi evropskim.

СРБИЈА У ВАТЕРПОЛУ ОСВОЈИЛА СВЕ, ХРВАТИ ЗБОГ ТОГА ТУГУЈУ: Не ради се боље код њих, таква им је била година

FOTO: AP

Vaterpolisti Srbije su osvojili sve što se moglo, a Hrvati su otkrili kako gledaju na uspehe našeg trofejnog sporta.

Naime, oni smatraju da se kod njih ne radi ništa lošije nego u Srbiji. Nekadašnji selektor mlade selekcije Hrvatske Joško Kreković ne veruje da se u Srbiji sa mladim talentovanim igračima radi bolje nego u Hrvatskoj.

- Takva im je bila godina - počeo je Kreković za "Indeks", inače nekada član srebrne selekcije Hrvatske na OI u Atlanti 1996 i dodao:.

- To što su oni (u Srbiji, prim. aut.) sad napravili, to nije uradio niko nikad i ne bih rekao da se kod njih radi kvalitetnije nego kod nas. Dogodile su im se odlične generacije, što ne znači da kod nas nema talentovanih igrača.

U dahu je nastavio:

- Naša generacija rođena 1997. bila je druga na svetu, ona godinu dana starija je bila prva. Pa nije vrag da iz te dve ekipe ne možemo da pronađemo tri-četiri vrhunska igrača za A selekciju. Do sada nisu imali prilike da igraju, ali od njih očekujemo puno, tako da se ne bojim za budućnost hrvatskog vaterpola - istakao je Kreković.

Podsetimo, seniorska vaterpolo reprezentacija "barakuda" nije ospela da osvoji medalju na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)