SRBIJO, BUDI PONOSNA! Mina Popović svesna da su odbojkašice ove godine napravile izvanredan rezultat

S. KRSTOVIĆ

06. 09. 2021. u 20:33

MORAĆE dani da prođu da odbojkašice prebole poraz od Italije (1:3) u finalu 32. EP u Beogradu i da shvate da su ovog leta napravile fantastičan rezultat.

СРБИЈО, БУДИ ПОНОСНА! Мина Поповић свесна да су одбојкашице ове године направиле изванредан резултат

FOTO: N. Skenderija

Srce je htelo treću uzastopnu evropsku krunu, ali je umor bio jači i naše zlatne devojke su suznih očiju primale srebrne medalje. I ne zaboravimo, pre mesec dana su se iz Tokija vratile sa olimpijskom bronzom.

- Mislim da još niko od nas nije svestan koliko je ovo, zapravo, veliki uspeh - ističe sjajna blokerka Mina Popović. - Sve smo želele to zlato i zato nam je svima mnogo žao. U ovom trenutku preovlađuje taj utisak. Ali, stvarno bi trebalo da budemo svesni toga da malo koja reprezentacija, kao naša, ima ovakav kontinuitet medalja i da jedna mala Srbija može da bude presrećna i da se ponosi odbojkaškom zajednicom, reprezentacijom i svima koji su učestvovali u svemu ovome.

POŠLE SU NAM I SUZE

MINA Popović priznaje da ih je sve dirnulo kada im je selektor Zoran Terzić na tajm-autu rekao da su najbolje na svetu:

- Bio je to emotivan trenutak i mislim da su većini krenule suze. Emocije, koje smo skupljale, a koje nismo mogle na pravi način da izbacimo, kad god smo nešto radile, nije bilo vremena da se razmišlja o tome ili kada bi se nešto loše desilo išlo bi se dalje, dalje, sve do momenta gde su isplivale sve te emocije. Bio je to trenutak našeg zajedništva, stvarno jak i emotivan.

Srpkinje su posle šest godina doživele prvi poraz na evropskim prvenstvima. Istina, u nezgodnom trenutku su, pred svojim navijačima, izgubile. Ali, veliki je uspeh biti i drugi u Evropi.

- To je, stvarno, neverovatno. Na poslednja tri evropska prvenstva igrale smo tri finala, osvojile dva zlata i srebro - primećuje Popović.

Verovatno je i umor uzrok poraza od Italije, jer je finalni meč bio 17. za 41 dan.

- Moguće, ali je bilo mnogo stvari koje su uticale na krajnji ishod. Ovo je stvarno bilo nenormalno leto u kojem smo odigrali dva velika takmičenja u tako kratkom vremenskom periodu. To je sigurno ostavilo traga na fizički deo. Da su se Igre održale prošle godine, možda bismo imale više vremena da se pripremimo za EP i možda bi bilo drugačije. Ali, realnost je da se ovako završila reprezentativna sezona.

Na opasku da je finale rešeno sredinom trećeg seta, Mina naglašava:

- Prvi set je bio neizvestan i prelomile smo ga u našu korist. U drugom su to one uradile, a u trećem se osetilo da nismo imale više energije i snage i što se kaže, bio je njihov dan.

HVALA BOGU DA SMO ZDRAVE

ZA vreme priprema, koje su počele u maju bilo je i problema...

- Ali, ne previše. Brankica Mihajlović nije uspela da bude uz nas, sigurno je da je falila ekipi. Ostale devojke sigurno da je stigao umor. Hvala bogu da smo izdržale do kraja, da nije bilo teških problema, hvala bogu da smo zdrave - ističe Popovićeva.

Mina očekuje da će dobiti od selektora Zorana Terzića, koji je i trener Fenerbahčea, nekoliko dana odmora, jer je svima neophodno da oporave i glave u tela, kao i da se slegnu emocije. Na konstataciju da je Srbija bila srećna što je 2007. u Luksemburgu osvojila srebro, a da su sada tužne zbog poraza u finalu. U oba slučaja, s druge strane, mreže bila je Italija.

- To govori o našem napretku. Uvek kažemo da je ova reprezentacija navikla i ljude, navikla i nas da osvajamo, da smo uvek u vrhu, da smo najbolje i tako smo došle do toga da nam srebrno ne deluje kao veliki uspeh, a stvarno nije tako. I sada možemo da budemo zadovoljne i srećne - ističe Popovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri