TERZIĆ POSLE PORAZA OD ITALIJE: Ponosan sam na odbojkašice, vratićemo Italijankama na sledećem takmičenju

Novosti online

04. 09. 2021. u 23:01

ODBOJKAŠICE Srbije izgubile su od Italije sa 3:1 (24:26, 25:22, 25:19, 25:11). Selektor Zoran Terzić istakao je da je ponosan na devojke i sve što su uradile.

ТЕРЗИЋ ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ИТАЛИЈЕ:  Поносан сам на одбојкашице, вратићемо Италијанкама на следећем такмичењу

FOTO: N. Skenderija

Maja Ognjenović i saigračice su ovog leta najpre osvojile bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju, a potom i srebro na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

- Nikad nisam bio ponosniji na ovu ekipu. Teška takmičarska sezona u kojoj smo osvojili dve medalje. Nije prijatno gubiti kod kuće, pogotovo finale. Bilo je vidljivo da je ova ekipa dala maksimum. Imali smo snage za set i po, posle nismo imale snage. Čestitke Italijankama, koje su pokazale najviše. Ostaje da im vratimo to na nekom sledećem takmičenju. Ponosan sam na igračice na način na koji su igrale i ponašale se – rekao je Terzić za "RTS".

Potom je usledilo pitanje šta je najveći dobitak sa ovog takmičenja.

- Najvažnije je da i dalje imamo kontinuitet osvajanja medalja. Ovo je 20. medalja za 15 godina. Tek ćemo da vidimo da li je naporavljen napredak za mlađe igračice. Videćemo na narednim takmičenjima koliko su mlade stasale - zaključio je selektor Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)