ZA STO SA ČAVIĆEM: Predsednik Plivačkog saveza Srbije iznenađen da Milorad ne prima nacionalnu penziju

S. K.

23. 07. 2021. u 22:28

PREDSEDNIK Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac priznaje da je zatečen tvrdnjom Milorada Čavića da zbog propusta nekadašnjeg rukovodstva ne prima nacionalno priznanje već dve godine.

ЗА СТО СА ЧАВИЋЕМ: Председник Пливачког савеза Србије изненађен да Милорад не прима националну пензију

FOTO: M. Vukadinović

Prvi čovek trofejnog sporta nada se da će legenadrni plivač doći u Srbiju kako bi seli za sto i razrešili probleme.

- Iskreno, zbunjen sam i zatečen. Nisam ni znao da Čavić ne prima nacionalno priznanje i da je za to, kako on tvrdi u intervjuu magazinu "Sport", kriv Plivački savez Srbije. Ja sam kormilo organizacije preuzeo 2015. godine da bih vadio fleke prethodnih rukovodstava. Znam za tužbu zbog neisplaćene nagrade za evropsko zlato u malim bazenima oktobra 2007. u Rijeci. Ali, da dve godine ne prima sportsku penziju prvi put čujem. Ali, ne bežim od odgovornosti - ističe predsednik PSS Boris Drobac.

SAVEZ NEMA PARA

Boris Drobac/FOTO: N. Paraušić

- NIJE sporno da je administracija Saveza 2007. napravila propust zbog kojeg nije dobio zasluženu nagradu za titule u Rijeci. Međutim, po našim advokatima slučaj je zastareo. Ukoliko bi sud presudio u Čavićevu korist, mogli bismo da stavimo ključ u bravu. Naš budžet je "nategnut", 250.000 evra i morali bismo da nađemo rešenje - kaže Drobac.

Poznati trener tvrdi da se sa Čavićem dugo nije video i da se nada da će se susresti čim Milorad dođe u Srbiju.

- Poslednji put sastali smo se pre četiri, pet godina. Neophodno je da razgovaramo licem u lice i taj problem rešimo. Od kada sam ja predsednik Milorad nam se nije obraćao za nacionalno priznanje. Spremni smo da sa njim to rešimo i ne pada nikome na pamet da ga lišimo onoga što je zaslužio - naglašava Drobac.

Kada je doneta prva Uredba 2007. sportisti su nacionalna priznanja primali sa 35 godina. Ubrzo je pomerena granica na 40 godina. Asovi, sa kojima smo kontaktirali i koji nisu želeli da komentarišu slučaj Čavića, objasnili su da su se kada su stekli uslove, prvo obratili matičnom Savezu kako bi zahtev poslao Ministarstvu omladine i sporta, koje predlog šalje Vladi Republike Srbije na usvajanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)