ALEKSA JE PONOS KRUŠEVCA: Prijem u Gradskoj upravi za najboljeg centralnog beka na Evropskom šampionatu u rukometu za gluve osobe

S.B.

13. 07. 2021. u 22:52

GRADONAČELNICA Kruševca Jasmina Palurović priredila je prijem za Aleksu Aleksića (34), reprezentatvaca Srbije u rukometu za gluve osobe, koji je na Evropskom prvenstvu u Zagrebu postao drugi najbolji strelac šampionata i još važnije,kao najbolji centralni bek-član idealne sedmorke.

АЛЕКСА ЈЕ ПОНОС КРУШЕВЦА: Пријем у Градској управи за најбољег централног бека на Европском шампионату у рукомету за глуве особе

Foto: S.B.

O uspehu koji su osvajajući bronzanu medalju postigli Aleksa i njegov kolega iz reprezentacije Miroslav Ćalić (28), pisale su "Novosti“ pre nekoliko dana.

- Posle pauze zbog KOVID epidemije,uželeli smo se takmičenja,tako da smo uz malo sreće mogli si do finala, jer smo polufinale od Rusije izgubili golom razlike u poslednjim trenucima meča-kaže Aleksa Aleksić. Želja svih nas igrača je da dogodine na najvećom takmičenju pokušamo da budemo u finalu i donesemo toliko željenu zlatnu medalju.

Foto: S.B.

Gradonačelnica je čestitala na velikom uspehu Aleksiću i njegovom kolegi iz reprezentacije, Ćaliću,koji je trenutno na odmoru van Kruševca i poželela da se narednog maja sa Olimpijade u Brazilu vrate sa zlatnom medaljom. Sa Aleksićem je razgovarala o načinu treniranja i mogućnostima da grad Kurševac pomogne reprezentativcima da se što bolje fizički pripreme na terenima Sportskog centra.

Kruševljani,kao što su „Novosti“ pisale, treniraju sami,jer u gradu ne postoji rukometni klub gde bi mogli da se pripremaju za važne utakmice.Članovi su rukometnih klubova u Užicu i u Paraćinu,ali se timovima ,zbog svog posla, priključuju samo kada igraju mečeve.

Foto: S.B.

- Nemamo klub trenutno za trening, tako da se za utakmice pripremamo u teretani, trčimo na Slobodištu ili koristimo mobilijare u parkovima-ispričali su za “Novosti” Aleksa i Miroslav.

- Imali smo mesečno treninge sa reprezentacijom i pripreme od 10 dana što nam je mnogo pomoglo da budemo častan deo naše velike ekipe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a