PRIZNANJE ČLANOVIMA KAJAK KLUBA ”ČAČAK”: Najbolji kajakaši na prijemu kod gradonačelnika (FOTO)

V. I.

08. 07. 2021. u 19:31

ČAČANSKE kajakaše iz Kajak kluba “Čačak”, koji su na nedavno održanom Prvenstvu države osvojili prvo mesto u kategoriji pionira na divljim vodama u disciplini “spust klasik”, primio je u četvrtak u svom kabinetu gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

ПРИЗНАЊЕ ЧЛАНОВИМА КАЈАК КЛУБА ”ЧАЧАК”: Најбољи кајакаши на пријему код градоначелника (ФОТО)

foto: V. I.

On im je čestitao na istorijskom uspehu ovog sporta za Čačak, i ponudio pomoć Grada u njihovoj daljoj karijeri, kao i u promociji kajakaškog sporta.

foto: V. I.

- Ovo je prvi put da mladi kajakaši donesu ovako značajnu medalju u naš grad i mi ćemo im se sigurno odužiti za njihove uspehe. Trudićemo se da pomognemo i finansijski, i organizaciono. Sada već razmenjujemo naše ideje i njihove potrebe. Ovi mladići su primer kako bi trebalo odrastati, odlični su đaci i odlični sportisti, i to jeste pravi način razmišaljanja, ali i način prenošenja poruke drugima, jer veoma je važno da se mladi bave sportom, da uživaju na reci… Na nama je da unapredimo sve što je u našoj moći da Morava bude što bolje mesto za njihovo takmičenje. Siguran sam da ćemo ubrzo ispuniti sva njihova očekivanja – reko je Todorović.

Na prijemu kod gradonačelnika bili su kajakaši Ilija Kleut, Aleksa Milunović, Miloš Novaković i njihov trener Zoran Novaković, kao i Milovan Erić, selektor svih selekcija u Kajak klubu “Čačak”.

Prvenstvo države za 2021. godinu održano je na reci Ibar kod Buka Grmčić, a pioniri su se trkali na stazi u dužini od jednog kilometra. Među sedam klubova, Čačani su bili najbolji i dominirali u konkurenciji 19 pionira. Sva trojica osvojila su medalje u pojedinačnim takmičenjima, a vrhunac je bila pobeda Čačana i u timskim trkama po tri kajakaša, u kojima su Ilija, Aleksa i Miloš pobedili sve ekipe drugih klubova.

Želja ovih mladića je da se kajak u gradu još popularizuje, a kako im je rekao gradonačelnik Todorović, oni su to upravo učinili svojim velikim uspehom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI SPORTA: Nameštali trku, svi diskvalifikovani (VIDEO)