SVETSTKO PRVENSTVO U BOKSU OD VELIKE VAŽNOSTI: Predsednik Vučić primio članove organizacionog odbora (FOTO)

Novosti online

01. 07. 2021. u 13:31

BOKS u Srbiji nastavlja da ubrzano ide napred. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se ministrom sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom, predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim i članovima delegacije Svetske bokserke federacije, sa kojima je razmotrio najvažnija pitanja u vezi sa organizacijom Svetskog prvenstva u boksu koje će se održati u Beogradu ove godine.

СВЕТСТКО ПРВЕНСТВО У БОКСУ ОД ВЕЛИКЕ ВАЖНОСТИ: Председник Вучић примио чланове организационог одбора  (ФОТО)

FOTO: Bokserski savez Srbije

Predsednik Vučić je zahvalio članovima Organizacionog odbora na velikom trudu koji su uložili ne samo u pripreme za samo prvenstvo, već i za jačanje vizure boksa i popularizaciju ovog sporta u regionu, budući da je boks u Srbiji i zemljama u okruženju dugo bio nepravedno zapostavljen. Predsednik je naglasio da je zato uložen veliki trud i mnogo entuzijazma u pogledu organizacije Svetskog prvenstva. Bokserski savez Srbije predstavljali su predsednik Nenad Borovčanin i direktorka preduzeća SP u boksu 2021. Antonina Bogićević.

 - Ovo će biti događaj od izuzetnog značaja za našu zemlju. Biće to veliki povratak bokserske veštine na Balkan i u Istočnu Evropu - rekao je predsednik i naglasio da su veliki resursi usmereni ka tome da Svetsko prvenstvo u boksu bude spektakularan događaj koji će pomeriti granice ne samo u organizaciji, već i u broju gledalaca i ukupnom kvalitetu i nivou, kako po profilu takmičara, tako i po uslovima koji će sportistima biti obezbeđeni.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Vučić posebno istakao činjenicu da održavanje ovako velikog međunarodnog takmičenja ima izuzetan značaj i za podizanje svesti među mladim ljudima koji žele da se bave boksom i koji će imati priliku da vide neka od najpoznatijih svetskih imena ovog sporta. U tom kontekstu, istakao je predsednik, Svetsko prvenstvo u boksu će na najbolji način promovisati sportski način života i fer-pleja među mladim generacijama.

Ministar sporta Ruske Federacije, Oleg Maticin, zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju u ovom događaju i dodao da je Srbija zemlja koja je poznata po vrhunskim sportistima, kao i po izuzetnoj organizaciji vrhunskih sportskih događaja. Ministar Maticin je posebno naglasio da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično poručio predsedniku Vučiću da će njegova zemlja pružiti svu neophodnu pomoć Srbiji u organizaciji Svetskog prvenstva.

- Sport je van politike, ali u ovom slučaju, sport je važan instrument politike mira i međusobnog povezivanja- poručio je ministar sporta RF Oleg Maticin.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Članovi Organizacionog odbora (među njima su ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Tomislav Momirović, Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i drugi) razgovarali su i o infrastrukturnim, tehničkim i drugim pitanjima od značaja za organizaciju Svetskog prvenstva. SP u boksu održaće se u Areni od 26 oktobra do 6 novembra.


- Velika nam je čast što smo danas bili u ovako visokom društvu na Organizacionom komitetu. Hvala predsedniku Vučiću na podršci, on nam je vetar u leđa. O boksu se priča i o boksu će se tek u sperlativima pričati - istakao je Nenad Borovčanin.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)