SUPRUGA MILENKA SEBIĆA, ALINA: "Nisam gledala prenos i još nisam svesna uspeha"

S.BAJIĆ

02. 08. 2021. u 15:33

- KADA je komšinica jutros pozvonila na vrata i pre nego što je uz osmeh izgovorila čestitke, znala sam da je Milenko osvojio medalju - to ističe Alina Sebić, supruga i trener našeg strelca Milenka Sebića, reprezentativca Srbije iz redova streljačke družine „Novi Sad 1790“, koji se u dramatičnom finalu sa pogođena 448,2 kruga malokalibarskom puškom u trostavu, okitio olimpijskom bronzom u Tokiju.

СУПРУГА МИЛЕНКА СЕБИЋА, АЛИНА: Нисам гледала пренос и још нисам свесна успеха

Foto: Instagram/sebicmilenko, RTS printskrin

Alina, inače Ruskinja, koja sa Milenkom ima trogodišnju ćerku  Aleksandru,  naglašava da prenose sa finala strelaca po pravilu ne gleda, osim ako nije direktno na takmičenju. Ovaj put je posebno izbegla direktno uključenje, namerena da kasnije, na miru i analitički pregleda kompletan nastup njenog izabranika.

- Nisam smela da gledam i još nisam pogledala snimak. Još uvek imam jake emocije i samo sam videla detalj u kojem se borio i sa šestog plasirao na treće mesto. Najvažnije je da je izdržao. Zaslužio je to. Nismo se još čuli, tekla je ceremonija uručenja medalja pa pres konferencija… javiće se, čim prođu sva čestitanja od kolega, spotista…

Alina ne krije da je posle vesti o Milenkovoj olimpijskoj medalji još uvek pod stresom, ali jednako tako ističe da je bila uverena u njegov uspeh na najvećoj planetarnoj smotri sportista.

- Kažem, emocije se ne stišavaju. Znala sam da će osvojiti medalju. Jednostavno, osećala sam to. Ako odradi svoje, uspeh je tu. Jer, bio je spreman „100 odsto“. Sve smo dali od sebe, sve što smo mogli. Cele sezone je bio sjajan, beležio vrhunske rezultate, na Evropskom šampionatu dva puta u finalu a za medalju su falile nijanse. Poradio je na sebi tamo gde je bilo najpotrebnije i fantastično završio. Ja, nekako, još ne verujem u sve to, kao da nisam svesna. Milenko se u sredu vraća u Beograd a već u petak porodično putujemo u Rusiju, kod mojih roditelja u Habarovsk, grad na dalekom istoku u blizini granice sa Kinom – ispričala je u dahu Alina.

MARKOVIĆ: Zaslužio medalju

DRAGAN Marković, direktor streljačke družine „Novi Sad 1790“ i sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, netremice je gledao prenos posle kojeg nije krio, kako ističe, apsolutno oduševljenje uspehom Milenka Sebića.

- Priželjkivali smo dve medalje u Tokiju i posebno mi je drago zbog uspeha Sebića, koji je već dve godine u vrhunskoj formi i što je uspeo da osvoji najvažnije odličje. On je to zaslužio posvećenošću, požrtvovanjem, radom uz podršku njegove supruge Aline sa diplomom Fakulteta fizičke kulture u Rusiji koja je izuzetan stručnjak. U dramatičnom finalu, posle osnovnog dela odrađenog bez greške, bio je sjajan u klečećem i ležećem stavu a zatim je došao na stojeći, u kojem je po pravilu besprekoran. Bilo je i sportske sreće, rivali su grešili, ali je svojom zaslugom i savršenom preciznošću dobro pucao i sa šeste pozicije stigao do medalje - rekao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)