SEBIĆEVA BRONZA ZA FILMSKU PRIČU: Kako je Ukrajinac pogodio metu Hrvata i pogurao Srbina do medalje...

Novosti online

02. 08. 2021. u 11:07

Srpski strelac Milenko Sebić doneo je Srbiji petu medalju sjajnim izdanjem u finalu, ali bilo je potrebno i malo sreće da dođe do bronze u disciplini vazdušna puška trostav.

СЕБИЋЕВА БРОНЗА ЗА ФИЛМСКУ ПРИЧУ:  Како је Украјинац погодио мету Хрвата и погурао Србина до медаље...

Foto: Printscreen RTS

Sebić je dobro otvorio finale, posle dve serije nalazio se na trećem mestu, ali usledilo je nekoliko lošijih izdanja i na sredini takmičenja bio je konstantno na petom, a u jednom trenutku i šestom mestu.

Utisak je bio da će teško do medalje, pošto su Ukrajinac Serhij Kuliš i Belorus Juri Šerbatsevič imali prednost od dva-tri kruga.

Međutim, tada se desila nesvakidašnja greška. Kuliš je umesto u svoju metu, pogodio od Hrvata Petra Gorše i taj hitac mu se automatski nije računao, a nije mogao ni da ga ponovi.

Ovo je za RTS objasnio srebrni iz Tokija Damir Mikec, pošto u prenosu nije moglo da se zaključi zbog čega je Ukrajinac odjednom pao sa trećeg na osmo mesto.

Pored amaterski greške Kuliša i Šerbatsevič je imao nekoliko jako loših hitaca i Sebić je zahvaljujući svom dobrom izdanju skočio na četvrto mesto i bio je za petama trećeplasiranom Norvežaninu Hegu.

Tada je bilo jasno da Sebić može do bronze. U završnici je viđena velika borba između Srbina i Norvežanina i na našu sreću kao pobednik je izašao 36-godišnjak iz Trstenika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

GLOBALNI FORUM O ETICI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ka razumevanju i upravljanju novim izazovima