ZVER I BRAT: Vidite šta su Bogdanović i Đinobili uradili nakon što je Luka Dončić ubacio 48 poena na OI (FOTO)

Novosti

26. 07. 2021. u 10:43

LUKA Dončić u prvom poluvremenu meča sa Argentinom ubacio 31, meč je završio sa 48 poena, a Slovenija je deklasirala Gaučose sa 118:100.

ЗВЕР И БРАТ: Видите шта су Богдановић и Ђинобили урадили након што је Лука Дончић убацио 48 поена на ОИ (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih igrača planete, koji se odmah posle maestralne sezone u dresu Dalasa priključio državnom timu, sa kojim je uspešno prebrodio kvalifikacije u Litvaniji, odigrao je monsturozno protiv Argentine. Legendarni Brazilac Oskar Šmit, je sigurno uživao u partiji Luke Dončića, sve do momenta kada je pretila opasnost da bude skinut sa liste najboljih strelaca u istoriji Olimpijskih igara.

Naime, legendarni Brazilac je na Olimpijskim igrama 1988. godine ubacio 55 poena, a Luku je samo sedam delilo od podviga koji je napravio Oskar. Za “utehu”, Luki ostaje činjenica da je Slovenija nadigrala Argentinu, da je pokazala da ima osnova da se nada medalji, a pored toga, Dončić je trenutno na drugom mestu najboljih strelaca u istoriji Igara.

Sa 48 poena, izjednačio se sa legendarnim Australijancem Edijem Palubinskasom, koji je 48 poena ubacio protiv Meksika, na Olimpijskim igrama 1976. godine.

Dončić će priliku da stigne Oskara Šmita, imati protiv Japana. Ova meč je na programu 29. jula sa početkom u 6 časova i 40 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Izvanredna partija Dončića je naišla na oduševljenje njegovih kolega. Iako je njegova Argentina izgubila, legendarni Manu Đinobili je poručio Luki:

- Izuzetno majstorstvo Dončića. 31 poen za poluvreme. Zver!

Oglasio se i Bogdan Bogdanović koji je kratko i oduševljeno poručio:

- Auuu brate, šta ti radiš...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina