AMBASADOR JAPANA U SRBIJI: Sport ima tu moć da ujedini ljude

Tanjug

23. 07. 2021. u 11:52

Ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata izjavio je da svi željno iščekuju početak Olimpijskih igara u Tokiju.

АМБАСАДОР ЈАПАНА У СРБИЈИ: Спорт има ту моћ да уједини људе

Foto Ambasada Japana

"Željno iščekujemo početak Olimpijskih igara. Japan se za ovo spremao pet godina. Ovo je velika čast za nas što imamo priliku da drugi put organizujemo Igre", rekao je Kacumata gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Svečana ceremonija otvaranja je na programu danas od 13 sati.

"S obzirom da je čitav svet podeljen zbog pandemije, tema ceremonije otvaranja biće ‘ujedinjeni emocijama''. Smatramo da sport ima tu moć da ujedini ljude. A ova ceremonija može da pokaže važnost i značaj Olimpijskih igara. Mi smo sigurni da, iako će ove Igre biti simbolične, jer mogu da pokažu rešenost međunarodne zajednice da se prevaziđe ova kriza, Olimpijske igre će biti bezbedne za sportiste i stanovništvo Japana. Verujem i da narod u Japanu to sve više uviđa i da se sve više ljudi raduje početku Igara", rekao je Kacumata i dodao da je mnogo izazova vezano za ove Igre.

"Nije sve to nužno negativno. Upravo zbog tih izazova ove Igre mogu biti pokretačka sila, kako bi se svet pripremio za svet koji ga čeka posle pandemije", rekao je Kacumata.

On je istakao da će pratiti vaterpolo i džudo sa velikom pažnjom, jer su to, kako je rekao, nacionalni sportovi Srbije i Japana.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)