NIKOLA GRBIĆ ZA "SPORT MAGAZIN": Važno je pobediti sebe

Đ. S.

23. 07. 2021. u 11:39

NIKOLA Grbić, legendarni olimpijski šampion iz 2000. u Sidneju, kaže da uvek postoji neko ko iznenadi. Slično očekuje i na takmičenju u Tokiju.

НИКОЛА ГРБИЋ ЗА СПОРТ МАГАЗИН: Важно је победити себе

Foto CEV

- Očekujem svakako medalje od odbojkašica, vaterpolista, Novaka Đokovića, Ivane Španović... Što se tiče košarkašica, ne znam tačan kvalitet selekcija van našeg kontinenta, Amerike i Australije, ali ako imaju kvalitet da pokore Evropu, nema razloga da isto ne bude slučaj na Igrama. Uvek treba očekivati i neko iznenađenje, 2012. u Londonu niko nije očekivao ništa od Milice Mandić, pa se vratila sa zlatom. Nemam najbolji uvid u individualne sportove, pa ne bih mogao da kažem precizno, biće više ili manje medalja.

Nikola kaže da je glavni cilj pobediti sebe.

- Nikada se nisam bavio brojkama, uvek su me fascinirali takmičari u svim disciplinama, koji ne budu ni u 16 najboljih na Svetskom prvenstvu ili igrama, ali obore lične rekorde. To je po meni mnogo važnije, da pobediš sebe. Kada bi svako od nas prevazišao svoja dostignuća, onda bi bilo i mnogo više uspeha. Nadmašiti sam sebe je nešto neprocenjivo.

Problem 2021. je korona, koja je mnoge izbacila iz ritma.

- Sve je to za ljude, ja sam ove godine testiran 50 ili 60 puta, živ se čovek na sve navikne. Oni su svetski šampioni, imaće u vidu važnost takmičenja i neće im biti teško da prate sve te protokole. Takav je mentalitet velikih sportista, naročito kada se uđe u poslednju nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024