SRBIJA KREĆE U POHOD NA MEDALJE: Svečano otvaranje 32. LOI danas od 13.00, našu zemlju predstavlja 86 sportista

N. I.

23. 07. 2021. u 01:03

VIRUS korona je prošle godine dobio prvo poluvreme protiv Olimpijskih igara u Tokiju, ali su na kraju pobedili sportski inat i volja. Ili što bi olimpijski moto rekao: Citius, Altius, Fortius. Pobedilo je dakle, geslo "brže, više, jače"! Sa istim takvom idejom i 86 srpskih sportista kreće ka jednom od svojih ciljeva i borbi za jedno od tri olimpijska odličja.

СРБИЈА КРЕЋЕ У ПОХОД НА МЕДАЉЕ: Свечано отварање 32. ЛОИ данас од 13.00, нашу земљу представља 86 спортиста

FOTO:


Nažalost, prvi put u istoriji igara o njihovim uspesima ili neuspesima svedočiće samo klupe za rezervne igrače, malobrojni članovi delegacija, mizeran broj izveštača i gledaoci TV prenosa. Nažalost, publike nema!

Ceremonijom svečanog otvaranja Igara danas u 13.00 zvanično počinju Olimpijske igre čiji je kalendar grubo kreirao virus korona. To, ujedno, znači da je i proces priprema za veliko takmičenje bio grubo prekinut još u martu prošle godine, što će za posledicu imati možda i nešto lošije rezultate na svim borilištima. Ipak, olimpijski tim Srbije ne odustaje od namere da obraduje naciju iz dalekog Japana. Juče je naša delegacija imala zvanično konferenciju za novinare, na kojoj su, pored predsednika OKS Božidara Maljkovića, generalnog sekratara Đorđa Višackog i šefa misije Nataše Janković, govorili i neki od naših najpoznatijih sportista.

- Uložili smo mnogo dana i godina rada da dođemo na Olimpijske igre. Kad smo već tu, naš sveti zadatak je da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu. O tome smo mnogo pričali kad smo dolazili ovde i sada to ponavljam: daj najviše što možeš tog dana kada se takmičiš i mirno spavaj. Mislim da smo spremni da to i uradimo. OKS je ustanova koja je stara 111 godina, ima veliku tradiciju. Mi smo naslednici velikih šampiona. Ovi ljudi su najbolji deo srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske. To kažem i ovde i u ovoj zemlji i u Banjaluci. Borićemo se za lična imena, familiju, rejting, timove i našu državu - nadahnuto i vrlo patriotski se novinarima i celom svetu obratio Maljković.

Oči nacije biće uprte u srpske košarkašice koje su okićene evropskim zlatom došle u Tokio. MVP igračica tog šampionata Sonja Vasić imala je duplu muku da dođe do Olimpijskih igara. Njen suprug, naš veslač Miloš Vasić, najpre je oboleo od virisa korona, pa onda i ona. Ali, ozdravila je i sada kreće po medalju.

- Velika je čast biti u Tokiju i predstavljati Srbiju, a posebno nositi trobojku na otvaranju Igara. Ako je možda ono što smo napravili u Riju 2016. godine bilo čudo, rezultati koje smo u kontinuitetu napravili nakon toga pokazuju da smo na pravom putu. Ponosni smo na to što smo učinili da ženska košarka može da bude stalni učesnik Olimpijskih igara. Što se tiče turnira, želimo da idemo korak po korak, da predstavimo našu zemlju u najboljem svetlu i nadamo se da će to biti dovoljno za radost - rekla je Sonja Vasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!