U IGRI FIBA POENI I BASKETAŠKI TRON: Počinje liga na Adi Ciganliji, domaći spektakl novog olimpijskog sporta

Novosti online

22. 05. 2021. u 11:32

OD ove godine Beograd i Srbija su bogatiji za jedan specifičan događaj, Beogradsku 3X3 ligu koja će okupljati najbolje domaće i strane timove novog olimpijskog sporta.

У ИГРИ ФИБА ПОЕНИ И БАСКЕТАШКИ ТРОН: Почиње лига на Ади Циганлији, домаћи спектакл новог олимпијског спорта

FOTO: B3X3L

Već ovog vikenda na Adi Ciganliji će biti odigrani prvi mečevi takmičenja, a program počinje 22. maja od 10 časova.

Regularna muška liga imaće otvaranje ovog vikenda, dok će 30. maja biti nastavljena 3X3 liga za košarkaše u kolicima - ujedno prva na svetu. Osnivač celog takmičenja je nekadašnji košarkaš Petar Hranisavljević koji je prvi ikada osnovao basketašku ligu za igrače u kolicima, što bi uskoro moglo da se desi i na drugim krajevima sveta.

- Regularna Beogradska 3X3 liga je prva ovakvog tipa u Beogradu, ideja je da učestvuju najbolje ekipe iz zemlje i sveta, te da kod nas skupljaju FIBA poene, a i tzv. slotove za satelite, gde pomoću njih mogu doći do najvećih svetskih turnira. Mi kao organizacija i BUBU udruženje težimo ka tome. Prva zimska liga je brojala deset timova, šampion je bio Armagedona, a u letnjoj ligi će se takmičiti 20 ekipa uz specijalne goste, timove iz Španije, Poljske, Holandije i Hrvatske. Mečevi će svakog vikenda biti na Adi Ciganliji uz pravi basketaški spektakl kakav naša zemlja zaslužuje. Što se tiče lige za košarkaše u kolicima, ne imponuje mi isključivo na ličnom planu, već sam srećan jer je Srbija prvo mesto na čitavoj planeti gde košarkaši u kolicima imaju svoju 3X3 ligu. Kada neko drugi u svetu bude oformio ligu prepričavaće se kako je sve krenulo iz Srbije i ne sumnjam da će kao i ceo basketaški sport i ova grana zaživeti na svetskom nivou - izjavio je Petar Hranisavljević.

FOTO: B3X3L

Regularni muški B3X3L turnir počinje u subotu od 10 časova na Adi ciganliji duelom Novkoma i ekipe Underdogs, dok odmah potom igraju Armagedon i 2X3 Prašina što su timovi prve grupe u kojoj će igrati svako sa svakim. Istog dana će igrati Osmica i Čuka u grupi 2, kao i Rimini - Marsovci.

Nedeljni program takođe počinje u 10 časova utakmicom Dionis - Patrolne šape, potom Tron - Stari DIF što su članovi grupe 3, a u grupi 4 će prve mečeve igrati SCG i Srećkovi puleni, kao i Palkis protiv Potpuno svejedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)