JOKIĆ JE OVO ZASLUŽIO: Kraj novog terena u Beloj Crkvi osvanulo umetničko delo posvećeno zvezdi Denvera (FOTO)

J. J. BALJAK

18. 05. 2021. u 16:57

NAJBOLjI srpski košarakaš i jedan od najboljih u NBA ligi – Nikola Jokić, dobio je mural u vojvođanskoj Beloj Crkvi.

ЈОКИЋ ЈЕ ОВО ЗАСЛУЖИО: Крај новог терена у Белој Цркви освануло уметничко дело посвећено звезди Денвера (ФОТО)

FOTO: AP

Na zahtev lokalne samouprave, poznati beogradski umetnik Milan Milosavljević Deroks oslikao je dva portreta centra Denvera na zidu u Železničkom parku, pored košarkaškog terena, koji je ovih dana u potpunosti rekonstruisan.

-Time smo želeli da svoj deci i omladincima, koji ovde dolaze da igraju basket, poručimo da su svi snovi ostvarivi i da uvek može više i dalje – kaže predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Za potpuno uređenje najpopularnijeg košarkaškog igrališta u toj opštini uloženo je tri miliona dinara. Novac je obezbeđen iz suficita opštinskog budžeta, kako bi i Belocrkvani imali iste uslove kao njihovi vršnjaci iz velikih gradova.

FOTO: J. J. BALJAK

-Dobili smo jedan od najmodernijih terena u Srbiji, na kom je postavljena zvanična podloga za odigravanje turnira 3 na 3. Osim toga, postavljeni su i novi koševi, klupe, rasveta i ograda oko terena – istakao je Marko Lazarević, član Opštinskog veća za sport i omladinu.

Kao promocija novog terena, bio je organizovan turnir u brzom šutiranju trojki, koji je okupio veliki broj klinaca i rekreativaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a