REGION BRUJI O IZJAVI HRVATSKOG KOŠARKAŠA: Teodosić pije, puši, ne igra odbranu

Novosti online

22. 04. 2021. u 14:00

ISKUNI košarkaš Damir Markota govorio je u podkastu "Inkubator" o aktuelnoj situaciji u hrvatskoj košarci, problemima koji ima ta selekcija, a dotakao se i Miloša Teodosića.

РЕГИОН БРУЈИ О ИЗЈАВИ ХРВАТСКОГ КОШАРКАША: Теодосић пије, пуши, не игра одбрану

FOTO: Evrokup

Ovaj 35-godišnjak poseban akcenat stavio je na to što se daje šansa strancima da igraju za Hrvatsku.

- Ne znam šta bih ti rekao. Kad sam bio tamo, kad ti u nekom trenutku treba plej, pa dobro, nije loše što je Drejper tu. Ali sa druge strane, što nekom drugom ne bi dali priliku - rekao je Markota.

On smatra da selektori uvek nalaze mane domaćim plejmejkerima.

- To je uvek poznato kod nas, da se nađe mana. Pa kako Lafajeta nikad nisi vodio, kako njemu vidiš da je on taj? Kod nas se uvek traže mane, ali svako ima mane.

Markota je na kraju kao primer dao Miloša Teodosića za koga smatra da ne vodi sportski život, ali je uprkos tome jedan od najboljih organizatora igre u Evropi.

- Samo kod nas se gledaju te mane. Po tome Miloš Teodosić nikad ne bi trebalo da bude igrač. Pije, puši, ne igra odbranu, je li? Ili Dončić u Sloveniji sa 16 godina. Mogli su da kažu "ma on je premlad". I ovako nemamo neke rezultate 30 godina, niko od nas ne očekuje zlato, pa nek naši igraju - zaključio je Markota.

Da podsetimo, Markota je ove sezone napustio ekipu Cibone zbog sukoba sa srpskim stručnjakom Vladimirom Jovanovićem.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)