MIJAILOVIĆ: Đorđević je želja svih partizanovaca, neizvesno je šta će biti sa ABA ligom

Novosti online

18. 04. 2021. u 14:33

PREDSEDNIK košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović govorio je o aktuelnom trenutku u klubu, kao stručnom štabu kluba.

МИЈАИЛОВИЋ: Ђорђевић је жеља свих партизановаца, неизвесно је шта ће бити са АБА лигом

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Crno-beli nisu rezultatima obezbedili mesto u Evroligi, a ni Evrokupu, ali se često u javnosti pominje da bi "parni valjak" mogao da dobije trogodišnju licencu za Evrokup. 

– Sada se čeka ko će da dobije pozivnicu. Ako je Partizan dobije to ne znači da naredne tri godine neće moći da igra u Evroligi. Mi kroz ABA ligu nismo izborili Evrokup. Prijalo bi nam da imamo tri godine zagarantovano mesto u Evrokupu. Želeo bih da ABA lige opstane, ali neki klubovi gledaju svoje interese. Zbog toga je neizvesno šta će da bude sa ovim takmičenjem – rekao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović u emisiji 60 minuta sa Vladom i Acom na MaxBet radiju.

Potom je govorio o poziciji trenera Partizana. 

– To je najavažnije pitanje. Uveliko radimo na tome, ali ne mogu da govorim o imenima. To nam je sada prioritet. Iskoristićemo vreme kada se bude igrao plej-of ABA lige da radimo na rekonstrukciji ekipe. Pogledajte Panatinaikos koji je 16. u Evroligi, a bivši je šampion Evrope. Vidi se koliko im je teško bez publike. I mi smo u sličnoj situaciji. Nadam se da ćemo od sledeće sezone da se vratimo u Arenu. Ova uprava će se truditi da ovu sezonu privede kraju beze prenosa dugovanja. U narednim danima ćemo da rešimo dva veoma važna pitanja, ali ne mogu sada više da vam kažem.

FOTO: AP

Spominje se da bi na klupu mogao da sedne Aleksandar Đorđević...

– Aca Matović je uradio nešto što javnost nije očekivala. On je sada trener i nije ljudski da govorimo o drugom treneru. Đorđević je legenda Partizana i želja svih navijača, ali je on sada trebner Virtusa. Kada bude slobodan biće jedan od kandidata.

Govorio je Mijailović i o finansijskoj situaciji u klubu. 

– Nemamo nikakve probleme, plate isplaćujemo na vreme. Partizan je klub koji je prošle sezone 25 odsto budžeta prihodovao od karata, sada nemamo taj novaca. Uvećani su i troškovi za putovanja zbog koronavirusa. Pojedine kompanije se bore za opstanak, i teško je naći sponzora. Pregovaramo sa ozbiljnim kompanijama – zaključio je Mijailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)