EVROLIGA SPREMILA LICENCE ZA NAREDNU SEZONU: Italija ostala bez "vajld karte", evo šta to znači za ABA ligu!

Novosti online

07. 04. 2021. u 08:29

ЕВРОЛИГА СПРЕМИЛА ЛИЦЕНЦЕ ЗА НАРЕДНУ СЕЗОНУ: Италија остала без вајлд карте, ево шта то значи за АБА лигу!

Foto arhiva VN

BLIŽI se kraj košarkaških takmičenja u Evropi, a to je idealno vreme za priče o licencama za elitno takmičenje u narednoj sezoni.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu govorio je o budućnosti takmičenja. Ono što je važno za klubove sa naših prostora je to da postoje najave da će ABA liga zadržati mesto u sezoni 2021/2022.

On je najavio određene promene na konferenciji za medije pred duel Virtusa i Uniksa u Evrokupu, baš kada se povela priča da će tim iz Bolonje uskoro postati klub sa "A" licencom.

- Sledeće godine će biti dodeljene dve "vajld karte", ali ne za klubove iz Italije - rekao je Bertomeu i dodatno pojasnio situaciju.

- Od danas pa do sezone 2023/24 želimo da imamo 16-18 klubova sa višegodišnjom licencom. Naravno, Italija je za nas važna, Virtus je uradio dobar posao prethodnih godina i nadamo se da će nastaviti tako.

Evroliga ima 14 klubova sa višegodišnjom licencom nakon odluke da se one dodele Asvelu, Bajernu i Albi, pa će za narednu sezonu biti dodeljene još dve - prvalu ABA lige i VTB lige. Preostala dva mesta rezervisana su za finaliste Evrokupa.

Bertomeu je rekao da je fokus na dvoranama i da je to "ključni element ekonomske održivosti", pa je dodao da je veoma optimističan po tom pitanju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)