ABA 2 LIGA: Tri srpska tima za viši rang

Novosti online

29. 03. 2021. u 18:09

ZAVRŠEN je četvrti i poslednji "balon" ABA 2 lige na Zlatiboru, posle kojeg su poznati svi učesnici plej-ofa i plej-auta.

АБА 2 ЛИГА: Три српска тима за виши ранг

FOTO: ABA

U dvorani Turističko-rekreativnog kompleksa, 14 ekipa iz šest zemalja regiona, odigralo je 21 utakmicu. Prvih osam timova sredinom aprila odlučivaće o šampionu, odnosno učesniku ABA lige naredne sezone.

Parovi četvrtfinala su: Studentski centar - Sloboda Užice, Spars - Zlatibor, Borac Banjaluka - Podgorica, Mladost Zemun - MZT Skoplje. Parovi plej-auta su: Rabotnički - Helios i Lovćen - Sutjeska. Četvrtfinale, polufinale i finale biće u jednom mestu, a sve faze takmičenja igraće se na dve utakmice na razliku.

Pobednik plej-ofa će igrati u ABA 1 ligi naredne sezone, a finalista će u baražu sa 13-plasiranim timom iz ABA pokušati da se domogne regionalne elite. Ali, ukoliko pobednik ili finalista bude jedan od tri srpska tima, on će igrati sa najslabije rangiranim našim timom iz ABA 1 (FMP ili Borac), s obzirom na to da Srbija može da ima najviše pet učesnika.

Inače, Zlatibor je, posle turnira u Banjaluci i Sarajevu, jedini dva puta bio domaćin ovog takmičenja, a takmičari i sudije imali su priliku da se voze Gold gondolom i upoznaju lepote Zlatibora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna