BEJLOR JE BIO DŽORDAN PRE DŽORDANA: Dirljiv oproštaj Medžika DŽonsona od idola (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2021. u 08:46

Bivši igrač Lejkersa i član Kuće slavnih, Eldžin Bejlor preminuo je prirodnom smrću u 86. godini. Po opštem mišljenju, najbolji igrač u istoriji koji nije osvajao šampionski prsten i prva velika zvezda Lejkersa, još iz Minepolis ere.

БЕЈЛОР ЈЕ БИО ЏОРДАН ПРЕ ЏОРДАНА:  Дирљив опроштај Меџика Џонсона од идола (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Godinama je bio i rekorder franšize sa 71 poenom na utamici, rekord koji je tek tri decenije kasnije oborio Kobi Brajant.

Brojne zvezde i zvaničnici opraštaj use o legende, a možda i najdirljivija poslednja poruka stigla je od slavnog Medžika Džonsona, kome je Bejlor bio idol.

- Pre nego što je Majkl Džordan radio neverovatne stvari u vazduhu, postojao je Eldžin Bejlor! Prava klasa od čoveka. Uvek ću poštovati savet koji mi je dao kada sam došao u NBA ligu. Počivaj u miru NBA visokoletaču, legendo Lejkersa i članu Kuće slavnih. Molimo se za tvoju suprugu, decu i za čitavu porodicu Bejlor - poručio je Medžik.

Oglasila se i vlasnica Lejkersa Džini Bas:

- Eldžin je bio najveća zvezda svoje ere. Pravi superstar - rekla je Basova.

Status superstara Beldžinu pripisuje i komesar NBA live Adam Silver, ali ističe da je on bio i jedan od najistaknutijih boraca za ljudska prava pedesetih i šezdesetih goina prošlog veka.

- Eldžin Bejlor je postavio temelje modernoj NBA kao jedna od prvih super-zvezda. Ali osim legendarne igračke karijere on je bio i čovek od principa i vodeći aktivista tokom Pokreta za ljuska prava i uticajan glas među igračima - rekao je komesar NBA lige Adama Silver.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati