GDE ĆE VAM DUŠA? Policajci fotkali mrtvog Kobija, pa delili fotografije Vanesa Brajant traži pravdu na sudu! (FOTO)

Novosti online

18. 03. 2021. u 09:44

SUPRUGA Kobija Brajanta, Vanesa, podnela je tužbu protiv četvorice policijaca koji su slikali i rasturali fotografije posmrtnih ostataka slavnog košarkaša.

ГДЕ ЋЕ ВАМ ДУША? Полицајци фоткали мртвог Кобија, па делили фотографије Ванеса Брајант тражи правду на суду! (ФОТО)

Foto arhiva VN

Udovica košarkaša, koji je pre nešto više od godinu dana nastradao u helikopterskoj nesreći sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još sedam članova posade, podnela je tužbu protiv okruga Los Anđeles, šerifskog odeljenja ovog grada, vatrogasne službe, kao i protiv četvorice policajaca koji su optuženi za narušavanje privatnosti i nemar nakon što su mobilnim telefonima snimali i delili slike i snimke mrtve dece, roditelja i trenera.

Ona traži i odštetu za naneti duševni bol, a u tužbi koju je objavila na Instagramu, navedena su i imena četvorice zvaničnika koji su optuženi da su učestvovali u fotografisanju žrtava, kao i da su kasnije delili te fotografije dalje.

U Vanesinoj tužbi se navode imena Džoija Kruza, Raula Versalesa, Majkla Rasela i Rafaela Meije.

Vanesa je u dokumentima iznela uznemirujuće detalje o tome kako je posle nesreće pozvala šerifa Aleksa Viljanuevu zbog bojazni da mesto nesreće nije zaštićeno od fotografisanja, na šta je on uverio da su zvaničnici policije obezbedili mesto.

Međutim, upravo ljudi koji su poslati da zaštite mesto od fotografisanja posmrtnih ostataka Kobija, njegove ćerke, kao i ostalih nastradalih, uključujući još jedno dete, prekršili su svoja ovlaščenja i fotografisali su ostatke svojim privatnim telefonima.

Nakon toga, fotografije su razmenjivali sa prijateljima, a prema istrazi se sumnja da su napravili između 25 i 100 fotografija, od čega nijedna nije bila za potrebe istrage nesreće. Najmanje deset drugih policajaca dobilo je fotografije u roku od 48 sati.

Raul Versales i Rafael Meija su označeni kao osobe koje su napravile fotografije jer su se nalazili na licu mesta. Meija je čak je i nakon toga, ženi koja je kontrolisala saobraćaj u blizini mesta nesreće, nudio da joj pošalje fotografije ostataka Brajanta i ostalih nastradalih, a kad je dobio odgovor da joj to nije potrebno i da je taj čin nemoralan, branio se da radoznalost izvlači najbolje iz njega, i da su svi policajci radoznali.

Meija je dalje fotografije podelio Džoiju Kruzu, koji je nastavio da ih  deli čak i sa običnim građanima. Tako je pokazao fotografije i vlasniku jednog bara i konobaru, a na kameri objekta vidi se i kako zumira prstima fotografiju kako bi mu pokazao posmrtne ostatke za koje je verovao da pripadaju Kobiju.

Konobar je nakon toga svima razglasio tu vest, a čak se i šalio na račun posmrtnih ostataka Kobija Brajanta, ali je gazda bara bio ozbiljno uznemiren prizorom i čitavom situacijom

To ga je mučilo celu noć i smatrao je da je neprimereno za jednog policajca da se tako ponaša i da deli sa drugima slike mrtvog Kobija, pa je odlučio da slučaj prijavi šerifu, posle čega je i pokrenuta i istraga.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024