JOKIĆ JE PLAKAO ZBOG BOSANCA: Trener Denvera otkrio razgovor iz svlačionice, Nikola i Jusuf nisu mogli da igraju zajedno

Novosti online

21. 02. 2021. u 07:53

Nikola Jokić igra MVP sezonu za Denver, izabran je u Ol-star petorku Zapada, ali nije sve oduvek bilo idealno za srpskog centra u NBA ligi.

ЈОКИЋ ЈЕ ПЛАКАО ЗБОГ БОСАНЦА: Тренер Денвера открио разговор из свлачионице, Никола и Јусуф нису могли да играју заједно

Foto: EPA

Momak iz Sombora je u sezoni 2015/16 stigao iz Mege kao 41. pik, a treneru Majklu Malounu bila je potrebno godinu i po dana da uvidi kako na najbolji način da koristi njegove kvalitete. Uporno je trener pokušavao da "upari" njega i Nurkića pod košem i to nije nikako funkcionisalo...

Taktika se nije isplatila, Denver nije dobijao dovoljno ni od Jokića, a ni od Nurkića, pa je zbog toga "Džoker" odlučio da poseti kancelariju svog trenera.

"Nikada to neću zaboraviti", otkrio je Maloun anegdotu iz 2017. godine.

"Jokić je došao u moju kancelariju sa suzama u očima i tražio da ulazi sa klupe", dodao je trener Denvera koji je tek u tom trenutku shvatio da Srbinu ne odgovara kada su zajedno na parketu, a da najviše zbog toga pati Denver.

FOTO: AP

 

"Tornjevi" nisu mogli ništa da odbrane protiv bržih igrača, a i napad nije funkcionisao dovoljno brzo, pa se tada uveliko pričati da će Nagetsi jednoga trejdovati.

"Bio je jako frustriran što ne funkcioniše petorka s Nurkićem i njim. Naporan rad se na kraju isplati i presrećan sam zbog Nikole. Uvek sam mu govorio da mora da auči da se bori sa lošijim situacijama, da mora da bude vođa i sve glasniji u svlačionici", rekao je Maloun i zaključio:

"Sve to je uradio!".

Nije ga poslušao trener posle tog razgovora u svlačionici, dodelio je Jokiću ulogu startnog centra i poslao Nurkića na klupu, a nakon što je to upaliloreprezentativac BiH je trejdovan u Porland.

Nurkić je počeo da dominira u novom klubu, a Srbin posto nosilac Denvera, pun pogodak trenera Nagetsa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna