VASIĆ: Imamo šanse protiv Španije i Kanade

Tanjug

04. 02. 2021. u 10:36

KOŠARKAŠICA Srbije Sonja Vasić smatra da je reprezentacija dobila ujednačenu grupu na Olimpijskim igrama u Tokiju u kojoj će sve biti moguće.

ВАСИЋ: Имамо шансе против Шпаније и Канаде

Foto: N. Paraušić

Srbija će na olimpijskom turinru u Tokiju igrati u grupi u A sa Korejom, Kanadom i Španijom.

"Izvukli smo dosta ujednačenu grupu, gde je sve otvoreno. Nikad se nismo bavili nekim kalkulacijama, pa nećemo ni sada. Mislim da će sve zavisiti od nas, naše forme i zdravlja. Idemo korak po korak, da vidimo kako ćemo dočekati te Olimpijske igre posle Evropskog prvenstva i dugačkog leta", rekla je Vasić Tanjugu.

Izabranice Marine Maljković u Japanu će braniti bronzu osvojenu 2016. godine u Rio de Žaneiru.

"Koreja, koja košarkaški deluje najslabije, atipičnom igrom za evropske ekipe može da traži svoju šansu. Preostale tri ekipe su dosta ujednačene i sve će zavisiti od toga ko kakav dan ima i na čiju stranu će i sreća prevagnuti. Svaka utakmica će biti na krv i nož i mislim da imamo šanse da dobro prođemo i protiv Španije i Kanade. Možda je prerano o tome pričati, s obzirom da nas čeka mnogo posla pre samog olimpijskog turnira", ističe krilni cerntar srpskog tima.

Pre odlaska na OI, košarkašice Srbije u junu će takođe pokušati da odbrane i bronzano odličje na Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, na koje su se plasirale pre poslednjeg kvalifiakcionog prozora.

Srbiju u subotu čeka poslednji meč kvalfikacija sa Litvanijom koji nema takmičarski značaj, a košarkašica Đirone odlučila je da propusti februarski prozor.

"Dogovorila sam se sa selektorkom da propustim ovu akciju, da malo sredim koleno i da mu dam predah", zaključila je Vasić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni