SUTRA ŽREB GRUPA KOŠARKAŠKIH TURNIRA NA OI: Naši iz drugog i trećeg šešira

V. N.

01. 02. 2021. u 19:59

ŽREB grupa košarkaških turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju biće održan danas u švajcarskom Mijeu, zbog pandemije virusa korona iza zatvorenih vrata.

СУТРА  ЖРЕБ ГРУПА КОШАРКАШКИХ ТУРНИРА НА ОИ: Наши из другог и трећег шешира

Igor Kokoškov Foto N. Paraušić

Ukoliko se košarkaši Srbije kvalifikuju kao pobednici predolimpijskog turnira u Beogradu (29. jun - 4. jul), biće jedna od selekcija iz drugog šešira, zajedno sa Argentinom i Francuskom.

U prvom su: SAD, Španija i Australija, u trećem pobednici kvalifikacionih turnira u Kaunasu (Litvanija, Južna Koreja, Venecuela, Poljska, Slovenija i Angola), Viktoriji (Kanada, Grčka, Kina, Urugvaj, Češka i Turska) i Splitu (Hrvatska, Brazil, Tunis, Rusija, Nemačka i Meksiko), u četvrtom šeširu Nigerija, Iran i Japan.

Naše najbolje košarkašice obezbedile su plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira u februaru prošle godine u Beogradu, pa će se naći u trećem šeširu sa Kinom i Japanom. U prvom su: SAD, Australija i Španija, u drugom: Kanada, Francuska i Belgija, u četvrtom: Nigerija, Portoriko i Južna Koreja.

Reprezentacije će žrebom biti podeljene u tri grupe sa po četiri reprezentacije, s tim da samo u jednoj mogu da budu dve evropske zemlje, dok će ostale ekipe sa istih kontinenata biti razdvojene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu