OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG: Komemorativni skup povodom smrti košarkaške legende Mihajla Mikija Vukovića

G. ĆIROVIĆ

25. 01. 2021. u 14:57

Zaljubljenik u košarku, stvaralac starog kova, predstavnik autentične jugoslovenske trenerske škole, pedagog i trener, gospodin i sportski vitez, legendarni Mihajlo Miki Vuković ostavio je neizbrisiv trag među ljubiteljima magične igre pod obručima na prostoru bivše Jugoslavije, Španije, Evrope i celog sveta…

ОСТАВИО НЕИЗБРИСИВ ТРАГ: Комеморативни скуп поводом смрти кошаркашке легенде Михајла Микија Вуковића

Foto: G.Šljivić

Ovo je samo deo onoga što se moglo čuti na komemorativnom skupu, održanom u ponedeljak u sali Skupštine grada Kraljeva povodom nedavne smrti Mihajla Vukovića, rođenog Kraljevčanina, zaslužnog građanina grada na Ibru, jednog od naših najtrofejnijih košarkaških stručnjaka.

U prisustvu članova porodice, prijatelja, poznanika i poštovaoca, od Mikija Vukovića prigodnim govorima oprostili su se gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, dugogodišnji Mikijev prijatelj Dragan Savić, nekadašnji košarkaš, sudija i delegat, kao i novinar Aleksandar Daišević, odlični poznavalac sportskih prilika u gradu na Ibru.

Mihajlo Vuković, podsećamo, preminuo je 15. januara u svojoj 76. godini u španskoj Valensiji, gradu gde je kao trener proveo svoje najtrofejnije godine, uspešno predvodeći sa klupe i ženski, a potom i muški tim.

Ovom prilikom najavljeno je da će biti pokrenuta inicijativa da Vuković bude primljen u košarkašku Kuću slavnih, kao i da nova hala sportova kraj Ibra u Kraljevu ponese njegovo ime.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)