BIVŠI IGRAČ BARSELONE UČESTVOVAO U NEREDIMA ISPRED BELE KUĆE: Osvajao je titule, bio vicešampion Evrope, bronzani sa SAD na SP...

Novosti online

07. 01. 2021. u 19:44

BIVŠI američki košarkaš Dejvid Vud (56) bio je među protestantima koji su u sredu pokušali da spreče potvrđivanje Džoa Bajdena kao novog predsednika SAD i izazvali strašne i nasilne nerede u Vašingtonu, u kojima je bilo i mrtvih.

БИВШИ ИГРАЧ БАРСЕЛОНЕ УЧЕСТВОВАО У НЕРЕДИМА ИСПРЕД БЕЛЕ КУЋЕ: Освајао је титуле, био вицешампион Европе, бронзани са САД на СП...

Foto: EPA

Velika grupa okupljenih je posle protesta izazvala haos i naposletku upala i u Kepitol Hil, policija je bila prinuđena i da koristi vatreno oružje, a scene užasa su obišle planetu.

Sada je otkriveno da je među njima bio i nekadašnji košarkaš koji je i uslikan na ovom događaju.

Vud je u sezoni 1989./90. igrao za Barselonu s kojom je osvojio titulu u Španiji, dok je poražen u finalu Evrolige od Jugoplastike kojoj je ubacio 12 poena.

Nakon sezone provedene u Barseloni još je šest sezona igrao u Španiji za Unikahu, Mursiju, Kanarijas Telekom i Habones Pardo Fuenlabradu.

On je 1998. godine bio u američkoj reprezentaciji koja je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Grčkoj.

Nakon karijere se isticao ultrakonzervativnim stavovima i religijskim porukama i svetonazorima. Na protestu u Vašingtonu bio je u slavljeničkom raspoloženju te je objavio nekoliko fotografija na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili