BIVŠI PERKINSOV TRENER ZA "NOVOSTI": Igrač brzog tempa i odličnog ritma, navijači će ga obožavati

G.KELIĆ

07. 01. 2021. u 21:14

PREKO potrebno pojačanje Partizana na poziciji plejmejkera, Džoš Perkins, stigao je u crno-beli tabor iz široj košarkaškoj publici nepoznate ekipe Glivica, pa samim tim i on mnogima predstavlja nepoznanicu, s obzirom na to da mu je to bio prvi klub u Evropi.

БИВШИ ПЕРКИНСОВ ТРЕНЕР ЗА НОВОСТИ: Играч брзог темпа и одличног ритма, навијачи ће га обожавати

Foto: Privatna arhiva

Upravo zato je novu akviziciju "parnog valjka" za "Novosti" predstavio njegov doskorašnji trener iz poljskog prvoligaša, Matijas Colner (39) koji je imao samo reči hvale na račun Amerikanca.

- Dobar dan! - na iznenađujuće tačnom i čistom srpskom nam se iz gradića na jugu Poljske javlja Colner, koji je prvo istakao ljudsku stranu svog doskorašnjeg igrača.

- Džoš je izuzetno druželjubiv i prijateljski nastrojen momak. Poseduje neverovatnu energiju i jaku ličnost. Veoma lako pronalazi dodirne tačke sa drugim ljudima. On je igrač brzog tempa i odličnog ritma. Zbog svega navedenog, nema sumnje da će ga navijači obožavati - ističe nemački stručnjak.

Perkins je bio jedan od najboljih igrača Glivica tokom ove sezone, i po svedočenju Colnera, nije bilo lako doneti odluku o njegovom odlasku.

Foto: Privatna arhiva

 

- Nismo želeli da stojimo na putu igraču koji je dobio šansu da napreduje u svojoj karijeri. Ovo je velika prilika za njega. Postigli smo sporazum sa Partizanom oko otkupa, ali ne želim da navodim tačan iznos koji je dogovoren - zagonetan je ostao mladi strateg.

LIČNA KARTA

ROĐEN: 25.8.1995. (Denver, Kolorado)

VISINA: 191 cm

TEŽINA: 86 kg

KOLEDž: Gonzaga (2014-2019)

NBA draft 2019: nije izabran

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)