POSLE RADONJIĆA I POJAČANJE: Novi centar stigao u Zvezdu

Novosti online

25. 12. 2020. u 11:50

DEJAN Radonjić je novi stari trener Crvene zvezde, a posle njega je stigao i novi stari centar šampiona Srbije Leandri Noko.

ПОСЛЕ РАДОЊИЋА И ПОЈАЧАЊЕ: Нови центар стигао у Звезду

Foto: FK Crvena zvezda

Ruku na srce, Noko nikada nije obukao crveno-beli dres, ali je već jednom potpisao ugovor sa srpskim timom,  koji je kasnije poništen zbog zdravtvenih problema odličnog centra.

Noko je u prethodnom periodu na najprestižnijoj klinici u SAD sanirao zdravstveni problem i nakon detaljnih i rigoroznih pregleda, dobio dozvolu od strane najeminentijih svetskih i domaćih lekara da se ponovo bavi profesionalnim sportom bez ikakvih ograničenja.

I Zvezda je ponovo aktivirala ugovor, dolaskom Noka crveno-beli su dobili ogromno pojačanje i veliki kvalitet na poziciji pet. Bivši centar novog šampiona Nemačke Albe iz Berlina je rođen 9.aprila 1994. godine u glavnom gradu Kameruna Jaundeu.

Visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Prve ozbiljne košarkaške korake pravio je u SAD, kroz srednju školu „Monteverde“ na Floridi, kasnije i na čuvenom koledžu „Klemson“.

Nakon epizode u SAD, Noko je gradio svoju karijeru u Evropi, igrajući za ekipe Pezara, turske Sakarije,a poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao je u Berlinu za ekipu Albe sa kojom je nastupao u Evroligi i osvojio i titulu prvaka Nemačke.

Kamerunac  je bio član i Detroit Pistonsa, a kroz nastupe u razvojnom timu „Grand Rapids Drive“  izborio se i za prestižnu titulu najboljeg defanzivca „G lige“!

Radi se o velikom borcu, izuzetno snažnom košarkašu i timskom igraču, koji će Zvezdi doneti veliku energiju, mnogo skokova i čvrstinu pod košem.

Noko će se odmah staviti na raspolaganje Dejanu Radonjiću , a prvi trening sa ekipom odradiće u petak popodne.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!